Rønde Sparekasse satser på kreative ideer fra unge studerende

Rønde Sparekasse på Djursland går nye veje indenfor forretningsudvikling. Derfor har de indgået et samarbejde med finansøkonom-studerende fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.
Af Annemarie Chloé Aabling
nyhed


”Hvordan kan vi fastholde og udvide antallet af unge kunder i aldersgruppen 18-25 år?” Det er udfordringen, som sparekassedirektør Ole Bonde har smidt op i luften blandt finansøkonom-studerende på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Og resultatet blev 23 forskellige input og løsningsforslag fra en flok entusiastiske, unge studerende.

Præmier til tre forslag
Baggrunden for samarbejdet er en obligatorisk case-uge på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Her har de studerende arbejdet med et virksomhedsprojekt, hvor det er virksomheden selv, der stiller opgaven til de studerende. Undervejs har de studerende arbejdet intensivt med udfordringen fra sparekassedirektøren.
Det er blevet resulteret i tre kreative og professionelle løsningsforslag, hvoraf de to kan implementeres nu og her i sparekassen i Rønde.
Ole Bonde havde forventet at præmiere én gruppe og deres løsningsforslag. Men han blev så begejstret for flere af forslagene, at han i stedet har valgt at præmiere tre vindergrupper - og hver deres bud på forretningsudvikling.

2 Roende Sparekasse Hjemmeside

Præmieoverrækkelsen blev fejret ved et event, som blev afholdt i Rønde Sparekasse på en varm og solrig sommerdag i juni. De tre vindergrupper, i alt 9 studerende, var sammen med underviser Jan Haugaard Juncher Pedersen fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg mødt op i sparekassen for at modtage præmierne - og spise frokost med sparekassedirektøren.

Store forventninger
”Da vi indgik samarbejdet med de studerende, var mine forventninger store – og de er i høj grad blevet indfriet. Jeg har fået brugbare og visionære forslag til, hvordan vi kommunikerer og fastholder det unge kundesegment mellem 18-25 år og hvordan, vi fremover, udvider kundegruppen, ” siger sparekassedirektør Ole Bonde begejstret og fortsætter:

”På grund af succesen har jeg aftalt med de studerende, at vi fremover fortsætter det frugtbare samarbejde. Derfor er jeg i gang med at etablere en erfagruppe, som skal bestå af 3-5 finansøkonom-studerende sammen med et par repræsentanter fra sparekassen. De studerende kan herigennem fortsat være sparringspartnere og inspirationskilde for os i forbindelse med forretningsudvikling af det unge kundesegment, ” forklarer Ole Bonde.
Det er hensigten, at erfagruppen skal mødes hvert halve år og dermed være med til at sikre, at sparekassen er med på beatet, når det gælder de unge kunder.

På det øverste billede ses sparekassedirektør Ole Bonde (yderst t.v.), Rønde Sparekasse og underviser Jan Haugaard Juncher Pedersen fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg (nr. 2 fra venstre) sammen med Jacob Stentoft Jeppesen (sidder ned), Mikael Holmgaard Jensen, Lennard Lauridsen (sidder ned), Thomas Grønberg Hansen, Steffen Frandsen, Kasper Lysdal Hedegaard (sidder ned), Ziad Bilal Jabbouri, Ida Hestbæk Grauballe (sidder ned) og Elizabeth Amalie Green. De 9 studerende, fordelt på 3 grupper, har vundet henholdsvis 1., 2. og 3. præmien for deres løsningsforslag til Rønde Sparekasse. De studerende læser alle til Finansøkonom.