Samarbejde mellem Dania og 3D College er win-win for studerende

Datamatikere fra Erhvervsakademi Dania har i fire uger arbejdet sammen med studerende fra 3D College i Grenaa om at udvikle deres eget skydespil. Samarbejdet er en succes.
nyhed

Matchmaking er ikke kun forbeholdt datingsider og HR-virksomheder. I Grenaa gør 3D College og Erhvervsakademi Dania det også. De sidste fire uger har studerende fra begge uddannelsesinstitutioner arbejdet sammen om at udvikle et computerspil indenfor survival shooter-genren.

”Vores spil er et skydespil, som foregår under jorden. Stemningen i spillet er unik og ikke noget, der eksisterer særlig meget af på markedet nu,” fortæller Mathias Søby Andersen på 22 år, der går på datamatiker-uddannelsens 3.semester. Studiemakker Dan Andersen nikker og supplerer:
”Spillet og alt dertil skal udvikles fra bunden, så mens vi skriver koderne, laver de studerende fra 3D College alt det grafiske og flotte. Det har været et helt kanon samarbejde. Vi er gode til at supplere hinanden med forslag og kritik.”

grenaa miljø 13.11.14 nyhed


Positivt for alle parter
Samarbejdet udspringer af et ønske om at lave en større produktion efter forbillede fra et californisk universitet i USA, hvor man i flere måneder arbejder på tværs af studieretninger. Den fælles interesse i spil har gjort matchmakingen til en succes for studerende fra begge uddannelsesinstitutioner.

”Ved at sammensætte vores kodende datamatiker-studerende med de grafisk kompetente studerende ved 3D College får de testet og udviklet, hvad de kan indenfor projektstyring, samarbejde og tekniske færdigheder. Samarbejdet er således positivt og givtigt. Alle studerende har flyttet sig fagligt i løbet af projektet, hvor alle er gode til at tage ansvar og er vokset med opgaven,” forklarer Jonatan Yde, der er campuschef på Dania i Grenaa.

 Det er Dan Andersen fra 3. semester enig i:
”Det handler om at vise vores idé, og at den fungerer. Men vi har faktisk lavet et flot spil, som jeg godt kunne finde på at spille selv,” smiler han.

Fredag skal de spilbare prototyper fremlægges for et dommerpanel, der består af repræsentanter fra spilindustrien.  Præmien for bedste opgave er gavekort til alle i gruppen på 500 kr. til Komplett.dk.

 

13.11.2014