Scanpan i USA var god praktik for Rasmus

Markedsføringsøkonom Rasmus Bødker kom til USA i praktik hos danske Scanpan. Han læser til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania, og greb muligheden for at finde praktikvirksomhed i udlandet. Det blev til tre måneder ”over there”, hvor han omsatte teorien fra Dania til gavn for Scanpan i USA.
nyhed

”Det var en rigtig god oplevelse at komme til et andet land og prøve at klare sig selv. Der var også rigtig gode muligheder for at afprøve nogle af de teorier, vi har lært i undervisningen, i det virkelige liv,” fortæller Rasmus glad og fortsætter: ”Som markedsføringsøkonom kan du bidrage med nogle forskellige ting. På studiet har vi en hel del forskellige fag, hvilket giver en mange forskellige kompetencer, som kan bruges i en virksomhed.”

Parametermix og marketingstrategi til Scanpan USA

Kompetencer fra fag som marketing, salg og markedsanalyse var en del af det Rasmus anvendte i sin praktikperiode. Det har naturligt ført til at hans hovedopgave også skal handle om Scanpan og det amerikanske marked. Rasmus uddyber: ”I min hovedopgave skulle jeg lave en marketingsstrategi og et nyt parametermix for en speciel produktgruppe hos SCANPAN USA. Inc. med henblik på at booste salg og image af produktgruppen.”

Studiepraktik førte til det rigtige studievalg

Rasmus er fra Randers, nærmere bestemt Hornbæk og han har taget den internationale HHX linje i Paderup på Tradium. Han var i Studiepraktik på Erhvervsakademi Dania i 3. g, og her prøvede han hvordan det var at læse til markedsføringsøkonom: ”Det var en positiv oplevelse, og det virkede som det rigtige sted for mig at tage hen efter HHX.  Jeg valgte markedsføringsøkonom, da jeg synes, det var en meget spændende uddannelse med mange forskellige fag, der interesserede mig. Her må salg nok være et af de fag, der trak mest, men marketing er også et fag, jeg synes er meget spændende.”

Undervisningsformen motiverer

”Jeg kan godt lide undervisningsformen på Dania, og med det mener jeg, at det hele ikke foregår i et auditorium, men hovedsageligt som undervisning i klasser. Det gør undervisningen mere personlig,” fortæller Rasmus Bødker om det at læse videre på Dania.

Fra Dania til LA – and back…?

Rasmus` far arbejder i Scanpan, hvilket gjorde det lettere at få de rigtige kontakter. Men en hel del af de studerende fra Dania vælger at tage praktik i udlandet, og oftest er det muligt gennem dei danske selskaber i udlandet.  Om Rasmus skal tilbage til USA vil fremtiden vise. Drømmen er der. ”Jeg kunne rigtig godt tænke mig et job inden for salg eller indkøb, hvor jeg kan få lov til at besøge en masse forskellige lande, eller et job, hvor jeg har mulighed for at bosætte mig i et andet land,” slutter Rasmus Bødker.