Det bedste, du kan gøre, er at tage til udlandet

Det mener Kathrine Brinkløv, der som serviceøkonom-studerende på Erhvervsakademi Dania har været i virksomhedspraktik på Hiltons hotel i Sheffield i tre måneder. Efter sommerferien tager hun tilbage til den engelske by for at studere på universitetet.
nyhed

”Det bedste, du kan gøre, er at tage til udlandet i praktik. Det giver ikke bare et stort indblik i turisme- og hotelbranchen, men også en oplevelse for livet,” siger Kathrine Brinkløv.

Hun har været i tre måneders virksomhedspraktik ved Hilton Hotel i Sheffield i England som en del af sin  toårige videregående uddannelse til serviceøkonom med speciale i hotel management ved Erhvervsakademi Dania i Randers.

Praktikopholdet har givet hende blod på tanden efter at opleve mere af verden. Hun er blevet forelsket i Sheffield, så efter sommerferien skal hun afsted igen: Denne gang for at læse den etårige top-up i International Hotel Management på Sheffield Hallam University.

”Universitetet stod for kontakten til hotellet, og de var meget søde og hjælpsomme i løbet af praktikken. De er meget engagerede i deres studerende, og det virker som et rigtig godt sted at studere. Hilton Hotel sagde også, at hvis jeg kom tilbage til England, var der en plads til mig på hotellet, så studiejobbet er der også styr på,” fortæller 20-årige Kathrine Brinkløv.

Hovedopgave om serviceniveau
Praktikken i England gav Kathrine Brinkløv meget med hjem i kufferten. Udover forbedrede engelskkundskaber og nye bekendtskaber fik den unge aarhusianer også et bredere kulturelt perspektiv.

”Det gav selvfølgelig et indblik i byen og engelsk kultur, men også i hvordan man definerer service på et hotel som Hilton,” siger Kathrine, der fik meget at tænke over gennem sin tid på hotellet i forhold til det danske serviceniveau.
Så meget, at hun har skrevet sin hovedopgave ved Dania om netop serviceniveauet på et dansk hotel sammenlignet med servicen i Sheffield og de kulturelle forskelle, der kan lægge til grund for det.

”I Sheffield bruger man for eksempel altid høflig tiltale som Mr., Mrs. eller Miss. I Danmark bruger vi næsten aldrig Hr., Fru eller Frøken, men det burde man måske gøre mere i netop hotelbranchen, hvor gæsterne er internationale og har en anden kulturel baggrund end os,” siger Kathrine om en af konklusionerne i sin opgave.

Fuld opbakning hjemmefra
Hun mener, at man som studerende især skal overveje at tage til udlandet, hvis man har modet og ikke noget, som binder en hjemme. Selv har Kathrine en kæreste, og da snakken i starten af serviceøkonom-studiet faldt på praktik i udlandet, virkede tre måneder som alt for lang tid at være væk fra både ham og familien. Men langsomt gik det dog op for hende, at det var udlandet, Hilton og Sheffield, hun ville prøve af, og det var der fuld opbakning til fra både kæresten og forældre:

”Man skal gøre op med sig selv, om man kan klare at være væk hjemmefra på den måde. Den første måned var hård, fordi alt var nyt, og man lige skulle ind i det hele, men næste måned var meget bedre. Det er vigtigt at søge andre, at være åben og udadvendt, for man er nødt til selv at skabe kontakter og nye venner,” siger Kathrine. Hendes kæreste har det fint med, at hun efter sommerferien tager til Sheffield igen. For mens hun tager til Sheffield i et år, tager kæresten til Singapore i et halvt i forbindelse med sit studie.

”Vi er begge meget eventyrlystne, og vi vil ikke stå i vejen for hinanden, selvom det bliver dyrt at besøge hinanden. Han vil gerne tage sin kandidat i udlandet senere, og så er jeg jo færdiguddannet og tager nok med,” forklarer Kathrine, der glæder sig til studiestart til september. ”Det bliver rigtig fedt. Jeg glæder mig helt vildt,” smiler hun.