Serviceøkonomer lærer ledelse med hele kroppen

Erhvervsakademi Danias studerende har haft en anderledes undervisning på Florida International University. Pensum er kommunikation, gruppedynamik og ledelse, men indlæringen foregår med balancegang, vippebræt og 10 meter over jorden
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Åh nej, den tipper…”
”Jamen så kom herover!”
”Nej, så tipper den helt!”
En dyb knagen fra bunden af det overdimensionerede vippebræt bekræfter og – bum. Den ene side har rørt jorden, så alle skal forlade brættet og prøve at balancere det igen.

Øvelsen er en af mange på en solrig dag på Florida International University, hvor 33 serviceøkonom-studerende fra Erhvervsakademi Dania har TRAC-dag: Team Ropes Adventure Challenge. De studerende er på universitetet som del af en måneds forlagt undervisning i Florida i USA, hvor de lærer mere om oplevelser, turisme og events.

Mia I Klatretaarnet Lille

Konflikt, tillid og kommunikation

TRAC-dagen er designet med flere mål for øje.

”De studerende lærer mere om ledelse, tillid, gruppedynamik, kommunikation og konflikthåndtering, end vi kan lære dem i mere traditionelle undervisningsrammer. Mange af de studerende skal på længere sigt fungere som ledere i servicebranchen, og den viden, de får i dag, kan komme dem til gode i netop de ledelsespositioner.” forklarer Andreas Fjord Bonven, der er lektor og en af arrangørerne bag turen til USA.

Ledelsesøvelse, som kan bruges

Øvelsen på det store vippebræt viste sig at være en opgave, som ikke kunne løses, hvis ikke alle deltager og kommunikerer deres forventninger, ideer og handlinger klart. Det kunne 22-årige Mia Billeschou Larsen, der læser til serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers, godt lide.

”Det er vigtigt at arbejde sammen som hold, og på øvelsen her fandt vi ud af, at nogle gange skal der være en leder. To i vippebræt-gruppen blev lederne, og de var gode til at tage beslutninger, men også lytte til os andre. Det er helt sikkert noget, jeg kan bruge, når jeg kommer hjem til Danmark,” fortæller Mia, der gerne vil arbejde som teamleder eller manager, når hun er færdig på studiet ved Dania.

TRAC-dagen har imponeret hende.

”Det er virkeligt fedt og overstiger langt mine forventninger. Som hold bliver vi også rystet godt og får prøvet helt nye konstellationer af, og det tror jeg er rigtig godt for gruppen og inden festivallen næste uge,” smiler hun.

I næste uge skal Danias studerende være frivillige på SOBE Wine & Food Festival, der er en af verdens største fødevarefestivaller, sammen med studerende fra Florida International University.Serviceoekonomer Holdet I Usa