Søren havde en plan og blev derfor produktionsteknolog

Søren Mosevang havde som uddannet værktøjsmager fra 2004 hele tiden haft en plan om at læse videre. Så efter et år med timeansættelse og udlandsophold startede han i 2005 på Erhvervsakademi Dania i Skive for at blive uddannet til produktionsteknolog.
nyhed

I dag sidder Søren Mosevang som salgsdirektør i virksomheden Hosta Industries A/S i Hjallerup. Hosta producerer efter ordre som underleverandør til metalindustrien i Danmark og i udlandet. Virksomheden er etableret i 1973 af Sørens far Orla Mosevang, og derfor har det hele tiden været hensigten at Søren skulle indgå i en ledende rolle i Hosta.

Hosta metal

Driftsværktøjer fra uddannelsen bliver brugt i Hosta Industries

”Det var min plan at arbejde et par år ude efter at jeg blev produktionsteknolog. Jeg havde også fået et jobtilbud fra min praktikvirksomhed. Men der var travlt i Hosta, så jeg startede med det samme, da jeg blev produktionsteknolog med speciale i maskinkonstruktion fra Dania i Skive. ” fortæller Søren. Han fortsætter:

”Jeg startede med at stå for ordrebehandling og programmer til laserafdelingen og fik på den måde mere og mere kontakt til kunder. På uddannelsen var jeg blevet trænet i at sætte mig ind i kundens produkter, ligesom vi kom meget omkring mange forskellige driftsværktøjer. De kompetencer har jeg bl.a. brugt som ansvarlig for salg.”

Boede i Skive under studiet på Dania

Søren Mosevang er fra Nordjylland, men flyttede ved studiestart på kollegiet på Kastanievænget. Hans tanker om den to årige videregående uddannelse er positive.

”Man kommer bredt omkring og lærer om mange begreber, som er gavnlige at få kendskab til. Teknisk dokumentation er fx et af disse områder, jeg fik kompetence i på uddannelsen.”

Tilbage i Hosta A/S er der sket meget. Søren har sidenhen arbejdet som projektleder, hvor han har stået for maskinindkøb med implementering af anlæg og opkvalificering af medarbejdere. Nu er han efter en strategiproces blevet salgsdirektør i familievirksomheden Hosta Industries A/S. 

Sådan kommer du videre

Uddannelsen starter op primo september 2015 med et nyt hold på Arvikavej 2A i Skive. Man skal sende sin ansøgning på www.optagelse.dk inden 5. juli.  Tag kontakt til Tore Madsen fra Dania i Skive på e-mail tom@eadania.dk eller telefon 2618 1269 og få en snak om fx meritmuligheder og uddannelsens indhold.

Se mere Hosta Industries A/S her.

14.5.2015