Med uddannelsen til autoteknolog ved jeg, hvad jeg taler med kunderne om

Peder Holmriis Jacobsen blev udlært automekaniker i 2012 og havde fra kammerater hørt om den videregående uddannelse til autoteknolog på Erhvervsakademi Dania. Peder ville have mere viden på, så han startede i september 2012 på studiet på Prinsens Allé i Viborg.
nyhed

Uddannelse sikrer optimering af værkstedsdrift

”Vi lærer på uddannelsen en masse om salg og service, men også om målinger og diagnosticering”, siger Peder. Det er vigtigt i autobranchen i dag, at kunne dokumentere hvad der er galt med en bil, så dialogen med kunden bliver så konstruktiv som mulig. ”Vi har på uddannelsen en bred vifte af faglige vinkler på autobranchen. Det er personaleledelse, kommunikation samt temaer inden for salg og service. Med uddannelsen ved jeg, hvad jeg snakker om, og det sikrer optimering af et værksted.” uddyber Peder, og fortsætter: ”Vi har også erhvervsjura, og det er for eksempel rigtig aktuelt, hvis jeg skal starte som selvstændig. Jeg har som opgave fx lavet forretningsplan for en fiktiv klargøringsvirksomhed.”

Praktikplads kæder alle fagligheder sammen

Peder Holmriis arbejder i praktikperioden hos Dahl Pedersen i Viborg, som er et Volvo og Renault værksted. Hans opgaver handler om markedsføring, salg og service. Fordelen ved den tre måneders praktikperiode er, at de studerende i praksis afprøver deres kompetencer i erhvervslivet.  

Teori og praksis

De studerende på autoteknolog uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Viborg kommer enten som erhvervsuddannede eller med fx en HTX-eksamen. Peter fortæller:” Vi arbejder alle godt sammen som team. I løbet af ugen har vi to dage med teori og to dage på værksted. Fredag er studiedag, hvor vi ofte laver projekter sammen.” 

På tredje semester afholdes en studietur, og den går oftest til USA, hvor de studerende spiller en markant rolle i planlægningen. Niels Bruun, koordinator på uddannelsen, fortæller: ”Vi besøger forhandlere og flere store værksteder i Californien, samt SEMA CAR SHOW i Las Vegas. Studieturen har et stort fagligt indhold, hvor der dog også er plads til både kultur og sociale oplevelser”.