Som multimediedesigner kan man leve af at være kreativ

Iben Have Christensen elsker at lave noget kreativt med hænderne. Derfor valgte hun at læse den to årige videregående uddannelse til multimediedesigner på Erhvervsakademi Dania i Skive. ”Jeg ville ikke have undværet noget på uddannelsen, for jeg bruger det hele, når jeg taler med kunder,” siger Iben, der nu er i praktik i Simsoft i Thisted.
nyhed

Iben bor i Nykøbing Mors, og har  været selvstændig med en genbrugsbutik, hvor hun har opkøbt  ting, som hun har restaureret og derefter solgt.  Det tilfredsstillede hendes kreative side, men gav ikke  nok på bundlinjen.

”Deltidsjob ved siden af var heller ikke løsningen på langt sigt, så derfor undersøgte jeg, hvad jeg kunne uddanne mig til, så jeg kan leve af at være kreativ,” fortæller Iben på 30 år. Hun faldt over multimediedesigneruddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive. En kammerat fortalte om det, og med hus på Mors var en to årig videregående uddannelse overskuelig at gå i gang med for Iben.

Hårdt, men fedt at studere

Efter den almene studentereksamen har Iben både været selvstændig og i perioder også arbejdet indenfor sundhedssektoren. At komme tilbage til undervisning og ny viden var en udfordring for Iben:

”Det var lang tid siden, jeg havde siddet stille for at lære noget nyt. Men det har været fedt, og det er det jeg ville. Af de fire hovedfag på uddannelsen har mit hovedfokus har været på kommunikation og grafisk design, som jeg har været meget glad for.”

Praktik i Simsoft i Thisted

Iben er nu i praktik i virksomheden Simsoft.   Iben overvejede praktik på Limfjords Teatret, hvor hun arbejder.

”Men så tænkte jeg, at jeg med praktikken havde mulighed for at prøve noget helt nyt og lære endnu mere.” Og det blev til praktik i virksomheden Simsoft, som ligger i Thisted. De producerer hjemmesider, grafisk design og laver alt fra design til trykfilerne. Iben har selv nogle kunder, hun er ansvarlig overfor.

”Jeg udbygger fx hjemmesider, og det er rigtig fedt at være kreativ på den måde.”

 Iben træder selv på vækstpedalen, siger direktør

Multimediedesigner Iben Have Christensen har været rigtig god til at fornemme vores kunders behov, og hun har med et flot resultat og gode tilbagemeldinger fra kunde, selv styret flere opgaver og kunder, er meldingen fra virksomheden Simsoft i Thisted.

Per Ladefoged, som er direktør i Simsoft, fortæller:

”Jeg vidste ikke, hvad en multimediedesigner kunne, inden vi fik Iben. Da Simsoft er en mindre virksomhed, der laver alt fra elektroniske visitkort ti landsdækkende kampagner, har det været herligt at gå fra en til to grafikere.”

Om Ibens drømme om at få lov til at fortsætte i Simsoft i Thisted, siger Per:

”Vi har i et godt stykke tid oplevet vækst, og Iben er selv med til at trykke på pedalen.”

iben i miljø simsoft

 Man bliver faktisk sådan en tolk

Om fremtiden siger Iben: ”Jeg kan godt lide at være i Simsoft. Det er lige sådanne kreative opgaver, jeg kan lide at lave. En tilværelse som selvstændig kan også blive aktuelt på sigt.”

Hun anbefaler gerne uddannelsen til andre. ”Hvis man ved, hvad man vil, så er det en uddannelse, jeg klart vil anbefale. Man skal selv have fingrene nede i det under uddannelsen, og jeg synes der har været et godt samspil mellem de fire hovedfag på uddannelsen.”

Iben forklarer, at hun ser sig selv som tolk ved at kunne forklare og arbejde som det menneskelige interface ud mod kunden. Hun kan høre, hvad kunden vil, og så kan hun som multimediedesigner oversætte det til mediet og udarbejde løsninger, som lever op til kundens mål.

 ”Jeg ville ikke have undværet noget på uddannelsen, for jeg bruger det hele, når jeg taler med kunder,” slutter Iben inden MAC`en kalder på opmærksomheden.

Mediemulighederne er mange

Simsoft har eksisteret siden 1996 og udvikler og leverer internetløsninger med fokus på brugervenlighed og enkelthed. Per Ladefoged har med resten af medarbejderne udviklet mange kunder både grafisk og med fx e-handelssite.

”Udviklingen af it-løsninger har på det seneste betydet, at mange, der har en hjemmeside, siger ja til udvikling af deres brugerflader. Vi understøtter både etablerede CMS systemer og open source systemer, og rådgiver vores kunder grundigt om det, inden vi går i gang.”

 ”Iben har været rigtig god til at sætte sig ind i MAC, som hun ikke kendte og bare gå i gang og lære mere af Paw, som er en dygtig grafiker, der har vundet priser,” uddyber Per om Ibens start i virksomheden i januar. Tiden er gået hurtigt, og Iben har vist et højt kvalitetsniveau i løsninger og en god fornemmelse for visuel identitet og at designe kreative løsninger, der taler til kundens målgruppe.

”Iben har lavet logodesign, brevlinie, hjemmesider og kørt opgaverne helt frem til trykkeriet,” fortæller en begejstret direktør i Simsoft.

Fakta

Hør mere om den toårige videregående uddannelse hos studiekoordinator Niels Østergaard på nios@eadania.dk  og mobil 3068 6878. Læs også om multimediedesigner-uddannelsen på Dania i Skive her 

For mere info om Simsoft - se her