Kvalitetsjagt fik minister forbi Dania

Søren Pind mødte både studerende og undervisere på Erhvervsakademi Dania til debat om faglighed, fremtid, kvalitet - og briller.
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

”Endelig er jeg sluppet ud af buret og kan nu møde både jer undervisere og studerende.”
Sådan startede en veloplagt uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, da han 11. maj gæstede Erhvervsakademi Dania i Randers.

Selvom der ikke var nogen riffel med, var han tydeligt på jagt – jagt efter kvalitet og mere viden om uddannelserne i virkeligheden. Og det var en viden, han ville opnå via debat med de studerende, som også havde spørgsmål klar til ministeren.  De spændte bredt fra tests i at arbejde med mennesker til uddannelsesloftet og nyere teknologisk udstyr i undervisningen.

”Stemningen var rigtig god, og det var nogle gode spørgsmål, de studerende stillede. Vi laver en samlet opsamling på turnén, som vi bruger til at kigge på mål for kvaliteten fremover,” forklarede Søren Pind efter debatten, hvor der var en del spørgsmål fra optometri-studerende.
Netop dette fag kendte ministeren ganske godt, og afsløringen af hans egen synsevne fik flere studerende til at både gispe og grine, da det efter hans eget udsagn var på stadiet inden behov for førerhund.

Praktik, feedback og undervisning

Sidst sluttede han af med, at de studerende kunne nævne ting, der kan forbedre deres uddannelse, og her blev praktik den helt store vinder. Men også ”feedback” og ”mere undervisning” var ord, som kom op på skærmen og med uddannelses- og forskningsministeren hjem til København.

”Det har været et meget brugbart besøg, og jeg var også rigtig glad for at have muligheden for at snakke med flere af underviserne inden debatten, om hvad de mente var god kvalitet i uddannelse. Det er jo dem, som laver det i hverdagen,” smilte Søren Pind.

Se flere fotos fra besøget på vores facebookside www.facebook.com/eadania