Spændte serviceøkonomer lader op til festival

Serviceøkonomer fra Erhvervsakademi Dania skal i Miami arbejde på en af verdens største fødevarefestivaller. De faglige og psykiske forberedelser er i gang, og imens stiger spændingen blandt de studerende
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Stranden i Miami er langsomt ved at blive fyldt op af alt andet end solstole og turister. Enorme telte, indgange og køkkener er ved at blive gjort klar til en af verdens største fødevarefestivaller, SOBE Wine & Food Festival, der har over 75.000 gæster fra hele verden.

Ikke langt fra stranden bor 33 serviceøkonomer fra Erhvervsakademi Dania i Randers og Skive, der er i Florida i en måned. For at lære om events og service skal de deltage i festivallen som frivillige, og opgaverne på de fire dage er mange. Derfor er de i gang med at forberede sig fagligt og psykisk til en oplevelse udover det sædvanelige.

22-årige Asbjørn Høj Olesen fra Skive er meget spændt på sin opgave på festivallen.

”Jeg skal være demo-stage-runner, hvilket betyder, at jeg skal forberede scenen og assistere kokken Johnny Souggs, så han har det, han skal bruge på scenen. Jeg tror, at det bliver en fed oplevelse og meget anderledes, fordi jeg får mere føling med eventen og bedre kan analysere på det, end hvis vi blot besøgte festivallen,” forklarer Asbjørn Olesen.

Mathias Christensen, der læser serviceøkonom i Randers, er enig. Han skal være lead og front office, som betyder, at han skal hjælpe i management-delen, være mikrofonansvarlig under oplæg og have kontakt med gæsterne.Stranden I Miami Er Fyldt Med Kilometervis Af Telte Til SOBE Festivallen Small

”Jeg glæder mig rigtig meget. Det er nogle gode opgaver, og jeg er meget spændt, fordi jeg har aldrig prøvet gæstekontakt før ved større events, så det bliver spændende. Næsten alle dagene skal jeg arbejde 10 timer, så det bliver hårdt, men også rigtig lærerigt,” smiler 22-årige Mathias Christensen.

Danias studerende er frivillige sammen med studerende fra Florida International University.