Spilglæde førte til datamatikerstudiet i Grenaa

Mikkel Sørensen spillede som barn sit første computerspil i stykker. Nu læser han til datamatiker med speciale i spil i Grenaa, hvor han nyder at udvikle spil med andre, der også går meget op i spil.
nyhed

22-årige Mikkel Sørensen husker tydeligt sit allerførste computerspil.

”Jeg fik det første LEGO Island-spil som barn til den stationære computer hos mine forældre. Det var jeg så glad for og spillede det så meget, at det til sidst gik i stykker. Skærmen blev lilla, og man kunne ikke se knapperne, men jeg vidste, hvor de sad, og formåede faktisk at spille videre. Dengang kunne man jo ikke bare købe et nyt spil,” fortæller sønderjyske Mikkel Sørensen.

Programmeringscafé og spil-laug
I dag læser han nemlig på den videregående uddannelse til datamatiker ved Erhvervsakademi Dania i Grenaa, hvor man får speciale i spil. Det er det helt rigtige sted for ham.

”Jeg er rigtig glad for at gå her. Det er en rigtig god uddannelse, og jeg nyder at være her ligesom de andre, så vi arbejder gerne til sent på projekterne, for det interesserer os virkelig,” siger Mikkel Sørensen, der også fremhæver det sociale uden om projekterne.

”Hver onsdag er der programmeringscafé, og torsdag er der spilaften, også kaldet spil-laug, hvor vi spiller kort og hygger. Alle går op i spil og vil altid snakke om det, så det gør det nemt at være sammen og lære hinanden at kende,” forklarer Mikkel.

Drømmer om at være selvstændig
Tidligere har han gået på 3D-college i Grenaa i to år, hvor han er blevet webintegrator. Det har han suppleret med HF-fag, så han kunne komme ind på datamatiker-uddannelsen.

”Der er mere faste rammer her end jeg tidligere har været vant til, og det fungerer rigtig godt for mig. Hvis det er muligt, vil jeg gerne have mit eget firma og lave spil. Lige nu holder jeg meget af at lave strategi- eller platformsspil, men nu må vi se, hvad fremtiden bringer,” smiler han.

 

06.01.15