Fortsat stor søgning til Dania-uddannelser

De korte videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania er fortsat et hit. I år er det især uddannelserne til optiker og finansøkonom, der topper i antal ansøgninger, mens 36 studerende skal starte på en spritny uddannelse i Horsens
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

1. september kan Erhvervsakademi Dania byde velkommen til 1153 nye studerende. De mange studerende har i år kastet deres kærlighed på især de videregående uddannelser til finansøkonom, administrationsøkonom og optometrist.
Mens kun 19 valgte at læse til optiker i 2011, er 98 unge optaget på uddannelsen i år. Alene fra sidste år til i år er 27 procent flere blevet optaget på den 3½-årige professionsbacheloruddannelse.

En af de nye studerende på optometri er 20-årige Mathilde Fuhr Frandsen fra Randers, som på egen krop har oplevet, hvilken forskel en god optiker kan gøre. Det var nemlig optiker Birger Larsen fra Slotsoptik, som fandt ud af, at det var samsynsproblemer, der gjorde det svært for hende at læse. I dag arbejder hun ved selvsamme optiker, hvor hun blandt andet retter briller til, laver synsscreening og udmåler glas.

”Nu har jeg arbejdet med håndværket og lært rigtig meget. Jeg tror, at det bliver en fordel på studiet, samtidig med at jeg virkelig har fået bekræftet, at det er det rigtige felt for mig. Blandingen af mennesker, biologi og fysik er helt perfekt. Men jeg glæder mig til at få teori på og mere viden om de ting, vi gør i butikken,” forklarer Mathilde Fuhr Frandsen.

Jobmuligheder er vigtige

Lige nu er der stor efterspørgsel på uddannede optometrister, og på landsplan er kun 0,5 procent af alle optometrister ledige i øjeblikket. De gode jobudsigter betyder meget for Mathilde Fuhr Frandsen.

”Jeg vil ikke bare tage en uddannelse uden at kunne få et godt og spændende job bagefter. Det er vigtigt for mig, at jeg kan få et job bagefter, og det kan jeg som optometrist,” fortæller hun.

Netop de gode jobmuligheder er også væsentligt for uddannelsen til finansøkonom, hvor 74 procent af Erhvervsakademi Danias færdiguddannede et år efter endt studie er i arbejde, og 11 procent læser videre.

”Årets optagelsestal viser, at de unge ikke kun vælger uddannelse efter interesse, men at de også har blik for uddannelser med gode jobmuligheder efter studiet. Vores uddannelser er tilpasset erhvervslivets behov lokalt, og det giver særligt brugbare uddannelser,” fortæller rektor for Dania, Anders Graae Rasmussen.  

Trods de gode tal er der stadig enkelte ledige pladser på finansøkonomuddannelsen i Silkeborg.

Glæde over ny uddannelse

Horsens har man for første gang kunnet søge ind på den videregående uddannelse til administrationsøkonom, som er målrettet jobs som HR-assistent, kommunikationsmedarbejder og projektleder i det private. Her glæder rektor sig over, at der til september kommer til at starte 36 personer på den helt nye uddannelse.

”Håbet var at få et hold på 20-25 studerende, så det er fantastisk fedt og vildt dejligt, at så mange kan se potentialet i uddannelsen. Erhvervslivet bakkede op om vores ansøgning om uddannelsen, da de kunne se muligheder i den, og årets optagelsestal beviser, at det kunne de unge så sandelig også,” smiler en glad rektor.

Trods den store søgning er der stadig ledige pladser på flere af Danias 21 videregående uddannelser. Præcis hvilke kan du se på eadania.dk/ledigepladser eller Uddannelsesministeriets hjemmeside.