Store forventninger på første studiedag i Silkeborg

De 191 nye studerende fik en forventningsfuld start på studielivet på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg 1. september. Blandt dem var Ida Buskbjerg og Camilla Slot Pedersen, der pendler til byen for at læse til handelsøkonom.
nyhed

Første studiedag i Silkeborg var på mange måder anderledes end ellers. Førhen har alle studerende på de toårige videregående uddannelser til finans- og handelsøkonom alle været samlet i kantinen til kick-off, men med rekordmange nye studerende på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg måtte velkomsten i år deles op. Der var simpelthen ikke plads til alle 191 nye studerende på én gang. Det svarer til 40 % flere studerende end sidste år.

Forventer højt fagligt niveau
To nye handelsøkonomer er 22-årige Ida Buskbjerg og 28-årige Camilla Slot Pedersen. De har valgt hver især at pendle fra henholdsvis Herning og Aarhus til Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.

”Jeg kiggede på både finans-, markedsførings- og serviceøkonomuddannelsen og andre byer, men jeg valgte handelsøkonomen, da den er bredere end de andre og lægger op til at man kan blive mange ting. Jeg vil gerne være projektleder eller projektkoordinator, men hvilken branche det skal være indenfor, ved jeg ikke endnu,” fortæller Ida Buskbjerg.

ida + en mere studiestart 2014

Camilla Slot Pedersen smiler til sin nye studiekammerat og fortæller om sit studievalg:
”Jeg er uddannet kosmetolog og har altid arbejdet inden for salg og service,så uddannelsen til handelsøkonom er en naturlig forlængelse af det. Jeg vil måske gerne arbejde med indkøb inden for kosmetik eller tøj, men det forventer jeg at blive afklaret omkring i løbet af studiet,” siger hun.

Begge er de enige om at have høje forventninger til studiets faglige niveau og undervisernes engagement.
”Og så forventer jeg gennem undervisningen og fagligheden at blive afklaret med, hvilke af mine kompetencer der er stærkest, og hvor jeg skal søge hen i praktik,” siger Ida Buskbjerg.

Nysgerrighed, seriøsitet og initiativ
I sin velkomsttale til de 86 nye handelsøkonomer lagde campuschef Birgitte Riise Bjærge også vægt på, at uddannelsesinstitutionen forventede noget af de nye studerende.

”Vi forventer blandt andet at I er initiativrige, ambitiøse, nysgerrige, modne og seriøse. Det vil arbejdsmarkedet og virksomhederne også forvente af jer, når I er færdige med jeres uddannelse her, og derfor lægger vi vægt på det,” fortalte Birgitte Riise Bjærge og supplerede med, at 90 % af de studerende går direkte i job efter endt uddannelse.

De 191 studerende bliver fordelt på tre nye klasser for handelsøkonomer, to for nye finansøkonomer og et med onlineundervisning for elitesportsudøvere.