Studerende lærer om sportsevents i USA

Oplevelser og læring gik hånd i hånd for 13 studerende fra Erhvervsakademi Dania, da de tog til NBA-basketball-kamp i Miami for at lære mere om store sportsevents i USA
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Nej nej nej, hvad laver de?” udbryder Anna Wittenkamp, der læser serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania.
”Det kan stadig nå at vende, men det bliver svært”, svarer Steffen Rasmussen (foto). Sammen med knap 19.000 andre følger de basketball-kampen mellem Miami Heat og Indiana Pacers i downtown Miami, hvor hjemmebaneholdet er bagud med 10. Det ser ikke godt ud - men det er ikke for sent.

To timer inden er spændingen til at tage og føle på i taxien. Forventninger, regler og farven på t-shirts diskuteres på vejen blandt de 13 studerende på den videregående uddannelse til serviceøkonom, der sammen med 20 andre studerende lige nu er en måned i USA som forlagt undervisning for at lære mere om blandt andet store sportsevents som aftenens kamp.

Krigsveteraner dur ikke i Danmark
En af dem er 24-årige Steffen Rasmussen, der har valgt speciale i sport- og event management.

”Det interessant, stort og meget anderledes end Danmark. Jeg har også set en ishockeykamp herovre, så det er sjovt at sammenligne de to og opleve, hvor forskellige de er. Inden kampstart var der krigsveteraner på banen, som blev hyldet af publikum. Det ville man ikke gøre i Danmark, for det ville være specielt og mærkeligt, men her fungerer det,” forklarer Steffen Rasmussen og rejser sig.

Alle klapper og råber. Miami Heat er ikke bare kommet med i kampen – de kommet foran med to point. Hver gang det ene hold har bolden og er tæt på kurven, knalder høj musik ud i den store arena. Alt fra Queens ’We will rock you’ til temaet fra filmen ’Dødens gab’ sætter stemningen og bygger op til…

”Yes! Endnu et mål,” udbryder Steffen Rasmussen. 
Basketball Kamp STil august skal han i praktik ved sportsklubben GOG i Svendborg, og oplevelsen til kampen har han allerede planer om at bruge.

”Jeg fik rigtig mange små ideer til, hvordan jeg kan lave den bedste publikumsoplevelse, og dem kan jeg bruge i mit kommende arbejdsliv indenfor sport og events. Om hvordan man får kampen og showet til at hænge sammen. Det giver rigtig meget til at lave en oplevelse udover det sædvanelige ved at involvere publikum via fx t-shirtkast, konkurrencer og vise publikummer på storskærmen,” siger Steffen.

I sidste øjeblik bliver det uafgjort. Taget er ved at lette af begejstring, og de 13 Dania-studerende sidder på kanten af sædet.
I overtiden tager Miami suverænt føringen og vinder med 101 mod 93.
Bedre oplevelse kunne Miami ikke have givet serviceøkonomerne.

13 Serviceoekonomer Til Basketball Small