Studerende møder optikerlivet første uge på studiet

Med projektet ”Mød Branchen” er de studerende på Erhvervsakademi Dania allerede i første uge af studiet ude og møde optikerbranchen. Til stor glæde for både de studerende og optikerbutikkerne.
nyhed

”Hvor mange synsprøver tager du på en travl dag?” spørger Mette-Marie Baunsgård.

”13-14 stk vil jeg tro,” fortæller Agnete Eliasen. Rundt om bordet nikkes der og tages notater.

”Hvad synes du om at være optometrist?” siger Mette-Marie med et smil, og de andre rundt om bordet udveksler blikke.

”Åh, det var et stort spørgsmål at svare på,” smiler Agnete Eliasen og fortæller om det studie- og karrierevalg, som alle ved bordet netop har taget.

Spørgsmålene kommer nemlig fra fem nye studerende på 1. semester af den videregående uddannelse til optometrist. De er på besøg ved optikerkæden Smarteyes i Randers, hvor de har fået en aftale med optometrist Agnete Eliasen og butikschef René Engelsbæk.Agnete Eliasen Forklarer Om Synsproeveudstyret

Besøget er en del af de 72 nye studerendes første opgave på studiet, hvor de skal ud og lære deres kommende branche bedre at kende.

En fornøjelse at få besøg
Ved Smarteyes var det nemt at sige ”ja tak”, da de studerende ringede i løbet af deres første dag på studiet og bad om at komme på besøg.

”Som virksomhed er det vigtigt at have kompetente mennesker ansat og tiltrække kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, og her spiller de nye studerende på optometri-uddannelsen en kæmpe rolle. På et tidspunkt skal de i praktik, og engang er de jo ikke længere studerende,” fortæller butikschef René Engelsbæk fra Smarteyes Randers.

Han ser på de studerende, der snakker med optometristen Agnete Elisasen og griner, mens de prøver briller og tager billeder til deres opgave. Smilet breder sig på butikschefens læber, mens han fortsætter:

”Der er jo ikke noget mere begejstrende en at have fem unge glade studerende på besøg i butikken, der er oprigtigt interesserede i optikerbranchen,” smiler han.

Patrick Cunningham er en af de nye studerende på besøg, og han er glad for opgaven.
”Man får en reel idé om, hvad det er, man er på vej ud i, udover der er noget, som hedder plus og minus i styrke,” fortæller han.

Projektet ”Mød Branchen” afsluttes med en udstilling fra i dag på Erhvervsakademi Dania i Randers lavet af de studerende.