Studieforberedende kurser i gang

Selvom der stadig er en lille måned til studiestart, har et hold kommende studerende allerede indtaget Erhvervsakademi Dania i Randers. De får pudset færdighederne af, inden det for alvor går løs 1. september.
nyhed

Klar parat til studiestart

Gangene på Erhvervsakademi Dania har været øde som en dansk badestrand i november, siden de studerende sidst i juni gik på sommerferie eller dimitterede. Til trods for at der først er studiestart for Danias videregående uddannelser 1. september, har en lille gruppe allerede indtaget et lokale. De er i gang med et opkvalificerende kursus i matematik, informationsteknologi og teknisk tegning for at blive klar til at starte på uddannelsen til produktionsteknolog.

En af dem er John Jensen på 22 år fra Randers. Ligesom resten af holdet kommer han med en erhvervsuddannelse fra erhvervslivet.

”Jeg er nyuddannet støberitekniker, men jeg har arbejdet meget og trængte til at komme videre i mit liv. Man kan arbejde, når man bliver gammel,” smiler John Jensen. Han er glad for at være tilbage på skolebænken, selvom det er en måned før alle andre.

”Det er suverænt at få følelsen af at gå i skole igen, inden vi for alvor begynder på uddannelsen. Jeg nyder at være i skole og bruge hovedet, og det tror jeg, alle gør. For mange af os er det jo længe siden, vi sidst havde matematik, men det kommer hurtigt tilbage,” siger John Jensen.

At der kun er få på de studieforberedende forløb lige nu på skolen, generer ikke John Jensen:
”Det er faktisk fint, at der er stille. Så kan man koncentrere sig, for der er selvfølgelig noget, som er nemt, og noget som er svært. Men helt stille er der altså ikke. Vi snakker allerede godt sammen i pauserne, og der er en god stemning, for vi er ikke generte. Det bliver spændende, når de andre på holdet starter 1. september,” siger John Jensen.

I løbet af august vil de kommende produktionsteknologer på Minervavej få selskab af andre nye studerende, der blandt andet skal læse erhvervsøkonomi og engelsk op på C-niveau.