Studierektor Svend-Erik Runberg fejrede 25 års jubilæum

Studierektor Svend-Erik Runberg fejrede den 1. februar 2014 25-års jubilæum ved Optikerhøjskolen, Erhvervsakademi Dania. I forbindelse med jubilæet afholdtes reception på Optikerhøjskolen, fredag den 31. januar kl. 13.00 – 15.00 i kantinen på Vester Alle 26 i Randers.
nyhed

Optik og optometri har altid spillet en stor rolle i Svend-Eriks liv. Hans far var optiker i Kalundborg og efter Svend-Eriks svendeprøve arbejdede de sammen nogle år. Svend-Erik blev i 1989 ansat som underviser ved afdelingen for optometri, Randers Tekniske Skole, senere blev han ledende lærer og i 2002 blev han afdelingsleder for uddannelsen.

Ledende person bag sundhedsuddannelse

Ud over at lede afdelingen for optometri har Svend-Erik Runberg været en af de ledende kræfter bag at få optometri anerkendt som en sundhedsuddannelse. Det lykkedes endeligt i 1994 med optikernes autorisation. Det har hele tiden været Svend-Erik Runbergs grundtanke, at autorisationen ikke var for branchens skyld, men at den skal komme befolkningen til gode, og anerkendelse er noget faget skulle gøre sig fortjent til. På afdelingen blev uddannelsens indhold ændret fra et håndværksfag til et sundhedsfag, hvilket krævede ændrede kvalifikationer af underviserne. Svend-Erik gennemførte selv, som den første, en uddannelse til master i klinisk optometri ved Pennsylvania College of Optometry, USA.

Videns Center for Optometri

Næste store mål for professionen var at få omplaceret uddannelsen til en professionsbacheloruddannelse. Da det lykkedes i 2007 med Svend-Erik Runberg som en af de ledende kræfter, blev Svend-Erik Runberg den første studierektor på Optikerhøjskolen. I 2012 overgik Svend-Erik’s ansættelse til Erhvervsakademi Dania, hvor han i dag er en del af ledergruppen.

Senest har Svend-Erik Runberg været optaget af at være med til at iværksætte, planlægge og endeligt få godkendt en overbygning til professionsbacheloruddannelsen. 1. september 2014 begynder det første hold på Kandidatuddannelsen i optometri og synsvidenskab på Aarhus Universitet. 

I øjeblikket er Svend-Erik Runberg optaget af at få etableret et Videns Center for Optometri ved Erhvervsakademi Dania, Randers. Og mon ikke det også kommer til at lykkes?

Samtidig med sit arbejde som studierektor er Svend-Erik Runberg konsulent for Sundhedsstyrelsen og medlem af Synoptik-Fondens bedømmelsesudvalg. 

Stort engagement

SER fejres

Ud over sit store engagement for dansk optometri har der også været tid til at deltage i lokalpolitik som byrådskandidat i Randers for Det Radikale Venstre, at gøre sin samfundspligt som domsmand og ikke mindst sende en venlig hilsen til aviser, radio og tv, når han mener en journalist ”har dummet sig”.

Reception:

I forbindelse med jubilæet afholdtes reception på Optikerhøjskolen, kantinen, Vester Alle 26, Randers C, fredag den 31. januar kl. 13.00 – 15.00.