Studiestart i februar slår rekord

32 procent flere har valgt at starte på Erhvervsakademi Dania denne vinter, og det begejstrer rektor Anders Graae Rasmussen
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

To års videregående uddannelse med praksisnær undervisning, praktik i en selvvalgt virksomhed og hovedopgave. Sådan er de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania bygget op, og det falder åbenbart i manges smag.

I år har uddannelsesstedet modtaget 121 ansøgninger om at starte mod 92 ansøgninger sidste år. Det svarer til en fremgang på 32 procent. Det er især uddannelsen til handelsøkonom, der er gået frem med 72 procent fremgang i forhold til sidste år

”Det er en stor succes, at så mange har lyst til at starte hos os denne vinter, som bekræfter den fremgang, vi har set de sidste år indenfor vinterstudiestart” siger rektor Anders Graae Rasmussen.

Siden erhvervsakademiet første gang lavede studiestart om vinteren på finans- og handelsøkonomuddannelsen samt uddannelsen til el-installatør i 2012, har de oplevet et stigende antal ansøgninger.
De, som gerne vil starte på uddannelse nu, kommer med mange forskellige baggrunde og af forskellige grunde.

”Nogle vil gerne skifte spor efter mange års karriere i erhvervslivet, mens andre kommer direkte fra en gymnasial uddannelse. Der er lige så mange grunde til at starte om vinteren, som der er studerende,” smiler rektoren.

Læs om Maiken Søgaards valg her

Intet uddannelsesloft

Den seneste tid er der blevet sagt og skrevet meget om det nyligt indførte uddannelsesloft, som betyder, at man ikke kan starte på en videregående uddannelse på samme eller lavere niveau end det, man har i forvejen. Den regel gælder dog først for at starte på studie til sommer.
Men så vidt man kan se på ansøgningerne på Dania, har det ikke noget med de flere ansøgninger at gøre.

”Når vi kigger på ansøgningerne, har stort set ingen en videregående uddannelse i forvejen. Det er alle mulige mennesker, som har besluttet, at nu vil de gerne starte på et nyt kapitel af deres liv. Erfaringen er ikke, at vores studerende har dobbeltuddannelser, men hvor stor indflydelse loftet vil få, får vi at se til sommer,” forklarer Anders Graae Rasmussen.

Få ledige pladser

På uddannelsen til el-installatør, der ligger på Danias campus i Hadsten, som i 2018 flytter til Randers, er der stadig ledige pladser, mens der på de øvrige tre uddannelser er oprettet venteliste for at starte i februar.

Se mere på eadania.dk/ledigepladser