Studiestart i Hadsten: ”Alle ser frem til seriøsitet, faglighed og nærhed”

39 nye studerende startede mandag deres studieliv på Erhvervsakademi Dania i Hadsten. Det var samtidig også afdelingschef Eva Lunds første skoledag.
nyhed

Flaget var hejst og rundstykkerne lune, da Erhvervsakademi Dania i Hadsten mandag formiddag bød velkommen til de 39 nye studerende, der skal begynde på de toårige videregående uddannelser til energiteknolog, automationsteknolog og el-installatør.

”Da jeg kørte hertil i morges, hørte jeg på P3, hvordan nye studerende på videregående uddannelser rundt om i landet kan se frem til hektiske rus-uger og overfyldte auditorier, hvor det kun var muligt at få plads på gulvet eller i vindueskarmen. Dét kommer I ikke til at opleve,” sagde Eva Lund, afdelingsleder af Erhvervsakademi Dania i Hadsten under sin velkomst til de studerende. Hun fortsatte:

”Til gengæld vil I her opleve lyse lokaler med plads til den enkelte studerende. I vil opleve et socialt liv, nærhed og nogle meget engagerede undervisere,” fortalte Eva Lund til de 39 mandlige nye studerende, hvoraf de 20 skal læse til el-installatør.

studiestart eva

El-installatør-uddannelse giver nye karriereveje
I år 2012 var der syv personer, der begyndte på uddannelsen til el-installatøren, mens der mandag var 20. En af de nye studerende på den uddannelse er 29-årige Ronni Pedersen fra Aarhus. Han er uddannet elektriker og bor i Aarhus med kæresten og deres barn på 6 år. Selvom han godt kan lide arbejdet som elektriker, har helbredet tvunget ham til finde andre karriereveje, og her faldt valget naturligt på videreuddannelsen til el-installatør i Hadsten.

”På den måde kan jeg arbejde videre med faget, som jeg holder meget af, men uden at jeg belaster kroppen. Jeg tror, det bliver rigtig godt at gå her, for alle er meget engagerede og seriøse. Drømmen er at arbejde som leder, rådgiver eller beregner, når jeg er færdig,” smilede Ronni Pedersen.

studiestart ronni

Første skoledag for afdelingschefen
Det var ikke kun ham og de andre studerende, som havde første skoledag mandag. For afdelingschef Eva Lund var det første gang, hun kunne byde velkommen på Ellemosevej i Hadsten, efter hun tiltrådte som campuschef i marts.

”Det er dejligt at kunne byde velkommen og lære de nye studerende at kende. Det er positivt at høre fra de studerende selv, at de ser frem til den seriøsitet, faglighed og nærhed, vi tilbyder her, og jeg er tilfreds med det introprogram, de skal igennem de kommende uger,” sagde Eva Lund.

Introprogrammet vil den kommende uge byde på blandt andet et projekt om samarbejdsrelationer med udgangspunkt i Det Nye Universitetshospital og et socialt grillarrangement sammen med studerende fra 3.semester.