Studiestart om vinteren populært som aldrig før

Endnu en videregående uddannelse starter op efter nytår, og antallet af ansøgninger har klart oversteget forventningerne. Samlet får Dania-uddannelserne med vinterstudiestart flere ansøgere end tidligere
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

For første gang nogensinde har Erhvervsakademi Dania studiestart i januar på uddannelsen til markedsføringsøkonom. Selvom det er første gang, man prøver med studiestart om vinteren, er forsøget gået over al forventning. Indtil videre har hele 20 nye studerende meldt sig ind.

”Vi er meget begejstrede for den store tilslutning, vi har fået til uddannelsen. I sommer havde uddannelsen en stigning i antal ansøgere på 33 procent, så uddannelsen er populær. De studerende kommer fra både Randers og Aarhus, og jeg tror, at det skyldes, at vi blandt andet har et speciale i reklame og online markedsføring,” siger Jeppe Juncker, der er studieleder for den toårige videregående uddannelse.

Populære uddannelser

De seneste år har Erhvervsakademi Dania oplevet en stigende interesse for at starte på studie om vinteren. Sidste år var der for første gang vinterstudiestart på Dania i Horsens med hele 34 nye studerende på handelsøkonomuddannelsen, mens man i Randers måtte sige stop for flere ansøgere og lave venteliste til uddannelsen. Det samme er sket i år med 31 ansøgninger til uddannelse til handelsøkonom.
I Silkeborg, hvor man til februar kan starte på uddannelsen til finansøkonom, har over 31 nye studerende også meldt sig klar.

Udviklingen glæder vicerektor og kommende rektor for Dania, Anders Graae.

”Netop de tre uddannelser, der har studiestart om vinteren, gik i sommer frem med samlet 20,5 procent flere ansøgninger end sidste år, og derfor giver det rigtig god mening for os også at have studiestart om vinteren på disse uddannelser,” siger Anders Graae.

Klar til nyt kapitel i livet

Forklaringen på populariteten skyldes flere faktorer. Mange unge vil gerne holde fri efter at have afsluttet en ungdomsuddannelse, men hvor et år væk fra skole er lang tid. Når de begynder på uddannelse til januar, har de haft det pusterum, som de har haft behov for, og er klar til at tage hul på et nyt kapitel af deres liv.

”Men det er ikke den eneste grund. Rigtig mange af vores nye vinter-studerende i fx Horsens er startet på en uddannelse i sommer og fundet ud af, at det ikke var den rigtige for dem. Andre igen vil gerne prøve noget helt nyt og laver et karriereskifte til en ny branche via uddannelserne, så der er mange grunde til, at studiestart om vinteren er populært som aldrig før,” fortæller Anders Graae.

Mandag d. 18. januar er der studiestart i Randers og Horsens, mens der er ansøgningsfrist til uddannelsen i Silkeborg fredag d. 15. januar med studiestart 1. februar. Se mere på eadania.dk/ledigepladser