173 nye studerende på Dania i Viborg

Mandag den 1. september var studiestart for de mange nye studerende på Dania i Viborg. Autoteknologer, administrationsøkonomer og markedsføringsøkonomer blev budt velkommen af campuschef kl. 9.00. Kl. 11.30 blev studerende på de internationale uddannelser til it-teknolog, markedsføringsøkonom og autoteknolog mødt af en motiveret Dania underviserstab på Prinsens Allé.
nyhed

Auditoriet - Poul Gernes salen - var rammen for studiestart. Og som campuschef Lise Mejlhede Kjeldbjerg sagde i sin tale, så er salen også rammen for dimission, som afslutter de toårige videregående uddannelser på Dania. "På de to år vil I studerende undergå en faglig udvikling, men også en personlig udvikling."

Alle studerende rejste sig på tur for hver uddannelse, for at se de kommende studiekammerater. Campuschefen pointerede, at de nye kommer med tre baggrunde: En del kommer med en gymnasial eksamen, mange kommer med erhvervserfaring og endelig starter en del, fordi de ønsker et karriereskift.

Tutorer blev præsenteret, så alle nye studerende både i dag og i den kommende tid kan spørge om alt mellem himmel og jord. Tutorerne læser på 2. år og kender til det at starte, både på en faglig karriereretning, men også på en uddannelse med praktiske og sociale aspekter.

tutorer

 

Lise Kjeldbjerg pointerede inden Dania bød på kaffe, rundstykke og intro til Student House 150 meter fra campus: "I er her, fordi I vil videre  - og som vores danske forfatter Grundtvig skriver: ”Livet vil tage jer så langt I tør drømme”.

De videregående uddannelser på Dania i Viborg er hermed skudt i gang.