Studerende møder virkeligheden i praktik

Alle videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania har praktik som et fast element. Det er her, de studerende for alvor får testet deres teori i praksis og lært livet i deres kommende erhverv at kende
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Når de studerende står med et eksamensbevis fra en videregående uddannelse fra Erhvervsakademi Dania i hånden, er det med værdifuld erhvervserfaring fra det obligatoriske praktikforløb i bagagen. Uanset om uddannelsen er til markedsføringsøkonom eller VVS-installatør, kommer alle studerende nemlig i praktik i minimum 10 uger ved en virksomhed.

Mens nogen bliver ansvarlige for et større event eller salgsområde, undersøger andre nye markedsmuligheder eller udvikler nye tiltag ud fra teorier fra studiet. Hver studerende og virksomhed er forskellig, og derfor bliver hvert praktikforløb unikt.

Dette er ifølge rektor Anders Graae Rasmussen en af grundene til, at 96 procent af alle studerende på erhvervsakademierne er i job året efter, de har afsluttet deres uddannelse.

”De studerendes praktik er en del af vores DNA. Det er helt centralt, at vi er tæt inde på erhvervslivet, og de studerende omsætter deres viden til værdi for erhvervslivet,” siger Anders Graae Rasmussen.

Læs her om

energiteknologer fandt besparelser for 10 millioner kroner i praktikken

logistikøkonom elsker sin praktik ved Weber

handelsøkonom tog praktik i England og fik event-erfaring

KORT OM PRAKTIK 

  • Hvert år er 800 studerende fra Dania i praktik

  • Praktikperioden er obligatorisk

  • Længden af praktik er forskellig fra uddannelse til uddannelse; markedsføringsøkonomer er i tre måneders praktik, handelsøkonomer er i otte måneders praktik, og de studerende på optometri er i samlet 1½ års praktik

  • 150 studerende valgte sidste år at tage praktik i udlandet. Det var fx i Vietnam, Spanien, Bulgarien, Holland, Norge og USA.