Praktik på optometri-uddannelsen er guld værd, mener Thore

Praktik og den håndværksmæssige tilgang tiltrækker mig, siger Thore, der læser til optometrist på Optikerhøjskolen ved Dania i Randers. ”Det er et spændende studie, og vi kan på 4. semester tydeligt se meningen med alt det, vi har lært,” uddyber Thore Dørup på 26 år om den 3 1/2 årige professionsbacheloruddannelse.
nyhed

”Vi har teoretisk undervisning, hvor man fx med den matematiske del skal holde tungen lige i munden.  Det næste er, at vi går ned i klinikken og arbejder med vores viden i praksis,” fortæller Thore. Han har en almen studentereksamen og havde været omkring universitet og softwarestudie, hvor han netop savnede den praktiske del. ”Teorien bliver spændende, fordi man får bekræftet, hvad man skal bruge den til i den praktiske del af uddannelsen,” uddyber Thore, der var i Bergen i Norge under første virksomhedspraktikperiode.

Praktik i Norge var guld værd

Thore arbejdede i seks måneder i Brilleland, som inden aftalen var en realitet, havde sørget for billet til samtale i Oslo og en bolig til ham. ”Praktikdelen er guld værd. Jeg var i Bergen sammen med en medstuderende, der var i praktik i en anden Brilleland-butik i Bergen,” siger Thore, der godt kan overveje det sydlige Norge, når han februar 2016 dimitterer som professionsbachelor i optometri. ”Lønnen er god i Norge, og det er godt at prøve noget andet,” slutter Thore Dørup.

Thore Dørup opti

 

Fakta

Uddannelsen til professionsbachelor i optometri tager 3 ½ år, hvoraf 1 ½ år er praktik og er en mellemlang videregående sundhedsuddannelse.Der kræves autorisation fra Sundhedsstyrelsen for at kalde sig og virke som optometrist. Autorisation kan søges efter gennemført uddannelse til optometrist. Optometristens kerneydelser er synsundersøgelse, udmåling og korrektion af synsfejl, tilvirkning af briller og kontaktlinser og rådgivning af patienten ved valg af synshjælpemiddel.