Udlandspraktik gav Christian Nørring event-erfaring og en oplevelse for livet

Praktik i Oxford gav handelsøkonom Christian Nørring fra Erhvervsakademi Dania i Horsens mulighed for at se noget af verden, øge selvtilliden og være med til at genopfinde naturoplevelsesstedet Hill-End.
nyhed

23-årige Christian Nørring kommer fra Odder, bor i Aarhus og har de sidste to år studeret til handelsøkonom i Horsens. Hele hans liv har geografisk foregået i disse områder, men sidste år skulle det være slut. Han kom nemlig i praktik ved Hill-End i Oxford i England i otte måneder. Det var en speciel og fed oplevelse at stå i et andet land uden det sædvanlige netværk eller forældrene i nærheden.

”Det var fint at få lidt luftforandring efter altid at have været i Aarhus-området, men jeg havde nok ikke forestillet mig, hvor meget det gør ved en på den måde at flytte til udlandet. Man lærer sig selv bedre at kende og øger ens selvtillid,” siger Christian Nørring og forklarer, at praktikken var en del af den 2-årige videregående uddannelse ved Erhvervsakademi Dania i Horsens. En uddannelse, han blev færdig med i sommers.

”Jeg var ikke ude og rejse mellem gymnasiet og uddannelsen til handelsøkonom, så ved at tage praktik i udlandet fik jeg set noget af verdenen, samtidig med at jeg lærte en anden kultur at kende. Mange tror, at England er ligesom Danmark, fordi det er så tæt på, men det er det altså ikke,” smiler Christian Nørring skævt.

Event-arrangør ved Hill-End
Christian Nørrings praktikplads var et naturoplevelsessted, der hedder Hill-End i Oxford. Det er et kæmpe stort areal på 62 arces, hvilket svarer til 250.905 m2/251 hektarer, som bruges til teambuilding og undervisning, og alle børn og unge fra Oxfordshire er kommet mindst en gang i løbet af livet. Tidligere er det blevet ejet af universitetet og leaset af kommunen, men det er slut nu. Fra at være 100 % økonomisk støttet skal stedet nu tjene sine egne penge.

En så anderledes situation kræver nytænkning, og Christian Nørring blev derfor ansat som praktikant til med friske øjne at se på, hvordan man i fremtiden kunne sikre en indtægt.

”Den eneste begrænsning er, at der skal indgå en eller anden form for dannelse eller uddannelse for børn og unge, så det ikke bliver for kommercielt. Det passede perfekt til mit speciale i events,” fortæller Christian Nørring.

Uhyggelig halloween en succes og boost til selvtilliden
Et par af de arrangementer, han sammen med resten af Hill-End-holdet fik stablet på benene, var et åbent hus, hvor man kunne opleve om stedets historie, og et stort loppemarked, hvor omkring 500 personer deltog. Halloween-aften var han med til lave og markedsføre en udendørsbiograf med visning af uhyggelige film.

”Vi havde først en børne-forestilling, hvor vi viste ’Where Wild Things Are’, og bagefter ’The Blair Witch Project’ for de voksne. Der var plads til 35 personer pr. gang, og vi var fuldt booket op og endda nødt til at afvise nogen, så det var en stor succes,” smiler Christian, der var med i hele processen fra planlægning, opførsel og udførsel til nedpakning og evaluering.

Med den type erfaringer og succeser i rygsækken søger han derfor nu job inden for marketing og eventmanagement som nyuddannet handelsøkonom.

”Selvtilliden er blevet større af at være i England, både fagligt og personligt. Nu ser jeg muligheder mere end forhindringer og tager ikke det at være arbejdssøgende så tungt. Så hvis man overvejer at tage til udlandet, så spring ud i det! Otte måneder kan godt lyde af meget, men de fløj afsted, for det er vildt fedt at være afsted,” siger Christian, der også lægger vægt på, at et land som England alligevel er så tæt på, at han nemt kunne komme hjem til kæresten og andre forpligtelser.

I øjeblikket er to andre Dania-studerende fra Horsens i praktik på Hill-End i Oxford.