Underviser udgiver gratis julespil

Underviser i spiludvikling, Daniel Mac Donald, laver også selv spil. Sammen med sin bror og ven har han lavet et gratis julespil på app for hele familien, hvor man hjælper julemanden med at bringe gaver ud
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Daniel Mac Donald er positivt miljøskadet. I sit arbejde underviser han datamatikere i spiludvikling på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, han spiller selv i sin fritid, og de seneste fem måneder har han også arbejdet med sit eget spilprojekt.

Det er blevet til den gratis spil-app ”Ride before Christmas”, som går ud på at hjælpe julemanden med at aflevere så mange julegaver som muligt inden juleaften.

Alle spillere i hele verden, som henter app’en via Appstore eller GooglePlay, er sammen om den fælles mission, idet alle gaver, der leveres i spillet tælles op og vises.

”Spil betyder rigtig meget i mit liv, og det er for mig en dejlig måde at koble af på, hvilket spillet her virkelig får en til. Samtidig kan spil og leg hjælpe til at udvikle en, og derfor er det at spille også vigtigt i livet,” siger Daniel Mac Donald, der selv er uddannet datalog fra Aarhus Universitet.

Børnevenligt julespil
Idéen kommer fra hans bror, Benjamin Mac Donald, der arbejder som børnepsykolog og gerne ville give børn og unge en positiv spiloplevelse. Derfor er det et børne- og voksenvenligt spil med masser af julestemning med søde rensdyr, sukkerstokke, julemusik, bevægelse og glade farver.

Daniel Macdonald Grenaa

Trekløveret bag app-spillet har udover Daniel og broderen været en nær ven, Lars Carlsen, der er freelanceprogrammør og har stor erfaring med spiludvikling, mens grafikken er lavet af en bekendt med tilknytning til Dreamworks Studios.

”Jeg er meget glad for jul, og det er godt, for vi har arbejdet med det om aftenen og ind i mellem hele natten lang, så jeg har nogle gange været lidt træt på skolen,” smiler Daniel Mac Donald og fortsætter:

”Men det er blevet et godt spil, som vi er stolte af, og vi håber, at folk vil hjælpe julemanden. Hver gang der leveres en pakke i spillet tæller det op på verdensplan, så håbet er, at vi kan levere en million pakker inden jul.”

Andre af Erhvervsakademi Danias underviserne i Grenaa såsom Palle Rosendahl Ehmsen er også aktive inden for produktion af spil i fritiden.

Spillet er tilgængeligt nu, og her kan du se en video med spillet.

Ride Before Christmas Screen