Unge oplever virkelighedens videregående uddannelser på Dania

Unge fra hele landet har i denne uge snuset til livet som studerende ved Erhvervsakademi Dania. I Randers var det blandt andet 19-årige Mathilde Hoffmann og 18-årige Christina Laursen, som begge drømmer om at arbejde i udlandet.
nyhed

Normalt sender Erhvervsakademi Dania hvert år de studerende i praktik, for at de kan komme tættere på virkelighedens arbejdsliv. Men i denne uge dannede uddannelsesinstitutionen selv ramme om en praktikperiode fra onsdag til fredag; nemlig studiepraktik.
I løbet af tre dage havde 60 unge valgt at teste et af studierne på Dania i Randers for at finde ud af, hvilken videregående uddannelse der var noget for dem.

Blandt praktikanterne var 19-årige Mathilde Hoffmann, der til dagligt går i 3.g på handelsskolens HHX i Randers. Når den blå hue til sommer er i hus, vil hun ud og rejse for bagefter at læse videre indenfor reklame og marketing. Derfor brugte hun tre dage på at lære det toårige studie til markedsføringsøkonom med speciale i reklame bedre at kende.

”Jeg interesserer mig enormt meget for reklame og markedsføring, men det er især den internationale og engelsksprogede udgave, der trækker. Jeg har altid haft en stor udlængsel og vil på et tidspunkt gerne bo og arbejde i udlandet med marketing management. Det er dog forvirrende at vælge uddannelse, for der er så mange muligheder, men Dania virker meget tillokkende,” siger Mathilde Hoffmann.

Vil hjælpe andre
En anden praktikant har været 18-årige Christina Laursen, der til dagligt går i 3.g på HTX i Silkeborg, hvor hun også bor. Efter studentereksamen vil hun gerne læse professionsbachelor i optometri og blive optiker.

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med at hjælpe andre mennesker, men jeg vil gerne gøre det på en anden måde end fx sygeplejersker. Det føler jeg, at jeg vil kunne som optiker. Det virkede som et spændende arbejde med at lave synsprøver, hjælpe med at finde den rigtige brille og måske lave genoptræningsforløb,” siger Christina Laursen. Hun blev interesseret i at arbejde som optiker, efter hun selv fik læsebriller.

opto studiepraktikant 2014

”Jeg kan godt lide kombinationen af teori og praksis i uddannelsen. Derudover passer optometri-studiets mange engelsksprogede bøger godt med min internationale linje på HTX, hvor jeg er vant til, at alt foregår på engelsk. Jeg vil gerne til udlandet i praktik og arbejde, og det kan jeg også komme med den her uddannelse,” forklarer Christina.

Der er ansøgningsfrist for optagelse på begge uddannelser d. 5. juli og studiestart til september 2015.