Vi er alle nørder på hvert vores område, siger automationsteknolog Erik

Jeg vidste, at det var maskin- og robotprogrammering, jeg ville lære mere om,” siger Erik, der nu har fået job i Sealing System A/S i Ansager. Mange af de studerende på automationsteknologuddannelsen kommer med en erhvervsuddannelse som baggrund og Erik Toftegaard Pedersen er en af dem.
nyhed

Erik Toftegaard Pedersen blev i 2009 færdig fra Den Jydske Haandværkerskole som Styrings- og reguleringstekniker. Efter en tid i militæret arbejdede han som elektriker i Hobro og kom så til Hilton Foods i Hasselager, hvor han fik job som tekniker. Efter 2 1/2 år skulle der ske noget. ”Jeg kendte ikke til Automationsteknolog-uddannelsen, men da jeg læste om den, vidste jeg bare, at det var maskin- og robotprogrammering, jeg ville lære mere om. Jeg talte også med nogle virksomheder, og de bekræftede, at de netop kan bruge folk med disse kompetencer.”

Virksomheder kan bruge folk med PLC-kompetencer

Erik, der nu er 26 år, oplevede i den første tid på den toårige videregående uddannelse, at det var lidt svært at sidde stille. ”Vi havde timer fra klokken 8.00-15.30 og en del lektier. Ofte sad vi 3-4 stykker og arbejdede videre sammen efter skole.”  Om SU som studerende i midt-tyverne siger Erik: ”Det med SU har været ok, men også kun fordi jeg det første år stadig havde weekend- og aftenvagter på Hilton. Jeg har hus, så det kræver lidt mere end en SU,” forklarer Erik.

plc

Om studiet, teori og undervisning siger Erik: ”Jeg har lært nyt, fået mere teori på, så det hele hænger mere sammen. Jeg har bl.a. haft ledelsesfag, som giver en god forståelse for, hvorfor ledelsen ofte gør som de gør. Det betyder også, at jeg i dag tænker, at jeg er klar til mere ledelse i et job kombineret med programmering.  Fx som projektleder.” Erik Toftegaard Pedersen har anbefalet uddannelsen til automationsteknolog til mange.

Alle dimittender fra 2013 er i job

Erik var i praktik i Ansager i Sydvestjylland. ”Jeg ville gerne have fokus 100% på praktikindholdet, så derfor flyttede jeg i løbet af ugen fra mit hus i Skanderborg til Ansager,” fortæller Erik. Han prøvede sine kompetencer af i Sealing Systems A/S, der udvikler robotter til pakkelinjer og andet automatisering. Praktiktiden er endt med job, så Erik fortsætter i Sealing Systems efter dimission 22. juni 2014.