Venner og lyst til at lære lokker

Jeppe Borg Sinding siger til september farvel til jobbet som salgs- og logistikmedarbejder på Mors for at studere til markedsføringsøkonom på erhvervsakademiet i Viborg. Drømmen er at bygge oven på det, han kan i forvejen og læse videre
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Hver dag tager Jeppe Borg Sindings kæreste ind på VIA og erhvervsakademiets campus i Viborg, hvor hun læser til sygeplejerske. Fra den 1. september håber han at kunne følges med hende, da han har søgt ind på den videregående uddannelse til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania. Efter først to år som elev og et som fastansat salgs- og logistikmedarbejder ved Kunststof-Kemi på Mors skal der nemlig ske noget nyt.

”Jeg arbejder primært med at arrangere transporter til udlandet, og så har jeg haft mine egne kundegrupper fra primært Tyskland og Italien. Det har jeg lært rigtig meget af, men jeg er ikke klar til at sidde på kontor de næste mange år, selvom det er en mulighed. Jeg vil gerne lære noget mere og bygge ovenpå det, jeg ved,” forklarer 23-årige Jeppe Sinding, der ligesom sin kæreste kommer fra Mors.

Efter de tre års arbejde med god løn bliver det en udfordring at starte på SU, og lektierne kommer også til at kræve tilvænning, når fritid ikke bare er fritid længere.

”Men det skal nok gå alt sammen. Min kæreste har via studiet fået et stort netværk i byen, og med fuldtidsarbejde i Mors har det ikke været nemt for mig at skabe samme omgangskreds i byen. Derfor glæder jeg meget til at være i studiemiljøet og få nye venner og kammerater på studiet, og det betyder rigtig meget for mig,” fortæller Jeppe Sinding.

43 procent vælger videreuddannelse

Det er især afsætning og virksomhedsøkonomi, der lokker ham til studiet til markedsføringsøkonom.

”Segmentering og analyser kan være med til at vise, hvordan man fanger en forbruger, og hele processen derfra til køb interesserer mig. Samtidig har studiet også fokus på det praktiske og holdundervisning frem for forelæsninger. Det tiltaler mig meget,” siger Jeppe Sinding.

43 procent af de markedsføringsøkonomer, der blev færdige sidste år på Dania, læser i dag videre. Det er også Jeppe Sindings plan.

”Lige nu vil jeg gerne læse videre på fx HA (universitetsuddannelse i økonomi, red.) eller en professionsbachelor efter uddannelsen, men nu må vi se. Det kan ske så meget på to år,” smiler han.

Jeppe og alle andre ansøgere til de videregående uddannelser får svar, om de er optaget den 30. juli kl. 00.01.