”Jeg fik relevant erfaring på CV’et og en oplevelse for livet”

Mie Parby Pedersen tog sin praktik i Vietnam, hvor teorier om god service og kommunikation blev udfordret og udviklet på et stort hotel
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Jeg var ikke klar til at tage hjem, da de tre måneder var gået. Det var slet ikke lang tid nok,” smiler Mie Parby Pedersen.

I efteråret var hun i praktik på Liberty Central Saigon Riverside Hotel i Vietnam, der har 160 værelser og over 300 ansatte. Praktikken er en obligatorisk del af den videregående uddannelse i Hospitality and Tourism Management, som hun læser på Erhvervsakademi Dania.

”Det var meget inspirerende at være afsted og opleve serviceniveauet, som er helt anderledes end det europæiske. Jeg har fået et helt andet syn på, hvordan man kan yde service, og mine kolleger lærte mig meget om Ho Chi Minh City. Jeg blev helt vildt glad, da hotellet på min sidste dag tilbød mig et job,” forklarer 21-årige Mie Parby Pedersen fra Grenaa.

Praktik giver erhvervserfaring

For hende var praktikken og det internationale element i uddannelsen en væsentlig faktor.

”Det var vigtigt, at jeg under uddannelsen kunne få relevant erfaring på CV’et. Det er svært at få job som nyuddannet uden erhvervserfaring, så praktikken er en god måde til at komme ind på arbejdsmarkedet,” siger Mie, der gennem besøg på campus af firmaet StudySea fik hun øjnene op for, at Vietnam kunne være en interessant mulighed.

En fed jobmulighed

I løbet af sin praktiktid fik hun blandt andet prøvet at være i receptionen og se, hvordan medarbejderne tog imod og kommunikerede med gæsterne på hotellet. Det gav hende inspiration til sin hovedopgave om, hvordan hotellet kunne blive bedre til at tage imod de europæiske gæster.

”Ofte er sproget en barriere, ligesom at privatsfæren for asiatere er anderledes end for europæere. På den måde lærte de også af mig, mens jeg lærte af dem. Det var en fed mulighed at blive som medarbejder der, for jeg var så glad for at være der, men jeg endte med at tage hjem for at færdiggøre min uddannelse,” forklarer hun.

Mad til hajerne

I dag har hun job som souschef i Kattegatcenterets Food & beverage-afdeling, samtidig med at hun færdiggør studiet. Til sommer vil hun gerne starte på den 1½-årige bachelor top-up på Dania i International Hospitality Management.

”Men hvis jeg skifter mening en dag, skal jeg bare sende en ansøgning til hotellet, og så vil de gerne se mig igen,” smiler Mie.  

Der er ansøgningsfrist til uddannelsen via kvote 1 den 5. juli kl. 12 via optagelse.dk