Virksomheder datede kommende praktikanter

24 virksomheder og 100 studerende mødte hinanden til speeddating på Erhvervsakademi Dania. Både virksomheder og studerende var begejstrede for arrangementet, som arrangørerne betegner som en succes.
nyhed

”Kom og find en kompetent praktikant fra Erhvervsakademi Dania til praktik fra januar 2016 ved at deltage i speeddating.”

Med den overskrift havde Dania lokket 24 virksomheder til campus Viborg for at møde cirka 100 studerende inden for it, auto, markedsføring og administration på 3. semester, der til januar skal i tre måneders praktik.

Direktør Peter Toft fra Newtrision var selv taget fra Roslev i Salling til Viborg med fem praktikopslag.

”Jeg har længe ledt efter sådan et arrangement, da vi er en mindre virksomhed med 10 medarbejdere, så jeg kan godt se, hvad der skal gøres, men der er ikke tid til det hele. Samtidig er det dyrt at ansætte den forkerte medarbejder, og med praktikken kan vi lære vores mulige fremtidige arbejdskraft at kende, samtidig med at de lærer noget af det,” forklarer Peter Toft, der var meget tilfreds med arrangementet.Peter Toft Snakker Med Studerende Speeddating

Studerende bliver afdelingsledere
Det var direktør for Quickpot, Steen Haugaard Frandsen, også. Han og kollegaen Brian Andersen deltog for at finde autoteknologer til praktikophold (øverste foto)

”Vi kan godt lide at få unge ind på værkstederne, og autoteknologerne fra Erhvervsakademi Dania har mere ballast og erfaring med sig inden for salg og kundekontakt. Det er en mangelvare at have både forretningsmæssig og mekanisk forståelse, men det har autoteknologerne. Derfor er de rigtig gode som afdelingsledere af vores værksteder,” fortæller Steen Haugaard Frandsen og nævner som eksempel, at en autoteknolog fra Dania i dag er afdelingsleder for Quickpots afdeling i Viborg.

En af de studerende, der kom forbi Quickpots stand, var 23-årige Niklas Pedersen fra Randers, der skal i praktik som autoteknolog til januar.

”Jeg er kommet for at snakke med auto-virksomhederne om praktik, som jeg meget gerne vil have i Nordjylland. Der bor min kæreste og mine venner, så dem håber jeg, at jeg kan komme tættere på. Jeg valgte at læse videre til autoteknolog, da jeg gerne ville være servicerådgiver og snakke med kunder i stedet for at skrue i biler,” smiler Niklas Pedersen.

Dedikerede og velforberedte unge
Arrangør og praktikkoodinator Marianne Aardalsbakke var glad for, at så mange virksomheder valgte at bakke op om eventet, der er sin første af sin slags på Dania i Viborg.

”De studerende er en guldgrube af ny viden og energi, som kan være med til at skabe vækst og innovation i erhvervslivet. Det har de deltagende virksomheder øje for, og måske kommer der endnu flere virksomheder til næste år, når vi formentlig gentager successen,” siger Marianne Aardalsbakke.Stemning Til Speeddating

Nu skal virksomhederne hjem og se ansøgninger og CV igennem. For direktør Peter Toft fra Newtrision er der en hel del at kigge nærmere på.

”Det er gået over al forventning. Vi har fået en stor bunke ansøgninger og CV fra de studerende, der var dedikerede og velforberedte unge mennesker. Som sted er Viborg og Salling udfordret, fordi vi ligger tæt på de store universitetsbyer, som lokker de unge. Det forpligter til at vise de lokale muligheder for fede jobs og gode uddannelser. Man behøver ikke gå over åen efter vand,” smiler han.