Virksomheder kom for at vælge deres praktikanter

Arbejdsgivere og markedsføringsøkonom-studerende mødtes på Praktik Dating på Erhvervsakademi Dania i Randers i går. Målet var at finde det rigtige match for den kommende praktik fra januar 2015.
nyhed

Både danske og internationale markedsføringsøkonom-studerende er allerede ved at kigge på, hvilken virksomhed, der kunne være den rigtige at komme ud praktik i. Virksomheder fra forskellige brancher kom til Praktik Dating med konkrete praktikstillinger inden for online markedsføring, sociale medier, salgs og marketings aktiviteter samt PR.

 Brian Sørensen, fra Gardin Lis, søger efter en praktikant med fokus på reklame og kommunikation. ”De skal være proaktive, selvstændige og gerne ville udvikle vores hjemmeside og sociale medier”.

Tamer Kaya, administrerende direktør ved Diggitapp ApS, var forbløffet over de potentielle studerende. ”Der er gode muligheder for at finde en praktikant her.  Vi leder efter en kreativ studerende, som er god til at kommunikere og planlægge nye kreative marketing-kampagner etc.”.

Danish 1

Virksomheder får de studerende i praktik i tre måneder, og mange ansætter dem efterfølgende som for eksempel trainees. ”Vi leder efter en, der kan udføre markedsføringsopgaver på engelsk, så det er lige meget om de er danske og internationale studerende. Der er mulighed for fastansættelse bagefter, hvis den rette kandidat dukker op”, siger Søren Jangaard, managing director ved WO Airport Interior.

Blandt de studerende, som søger efter praktik, var Rasmus på 25 år. Han synes Praktik Dating er en god mulighed for at snakke direkte med virksomheder. ”Der kommer mange forskellige firmaer med interessante forslag, blandt andet WO Airport Interior”.

Klokken ringer

Ved Praktik Dating dater virksomhed og studerende i syv minutter og finder ud af, om der er mulighed for et match. Når der ringes med klokken, er seancen forbi, og næste date kan starte.

Alle studerende medbringer et opdateret cv. Trine Jørgensen på 21 år vil gerne arbejde med marketing og salg. ”Jeg har snakket med tre virksomheder nu, og der er gode muligheder for at få en praktik”.

 Danish 3

Hver virksomhed havde base omkring et højt cafébord, med mindre rekvisitter, pc´er, brochurer, informationsmateriale om virksomheden, bolsjer, kuglepenne, m.v.

 Program:

Fra kl 14:00 til kl 15.30, bød praktikkoordinator, Helle Ramsing, deltagerne velkommen og introducerede praktik Dating

Fra kl 15:30 til kl 16:00 havde virksomheder tid til uddybende samtale og evaluering med den enkelte studerente.

Ønsker din virksomhed at høre nærmere om praktikmuligheden generelt for praktikperioden 14. januar 2015 og tre måneder frem, så kontakt venligst praktikkoordinator Helle Ramsing på hra@eadania.dk.

 Danish

Som studerende i Randers kan du oprette din profil her:  

Virksomheder kan finde mulige praktikanter fra Erhvervsakademi Dania her: