Virksomheder så mulige praktikanter an

Sport24, Mercuri Urval, DAN-Doors og Actona Company var blandt de virksomheder, som handelsøkonomerne på Erhvervsakademi Dania kunne netværke med til Karrieredag i Silkeborg.
nyhed

Der var lagt an til en dag med muligheder og netværk, da over 60 handelsøkonomer fik besøg af 11 virksomheder, der var interesseret i at få dem i praktik. Karrieredagen, som den bliver kaldt, var arrangeret af Erhvervsakademi Dania, hvor særligt inviterede virksomheder deltog.

En af disse var Actona Company fra Holstebro, der var på plads for at få et kig på de studerende på handelsøkonom-uddannelsen.

”Uddannelsen til handelsøkonom passer rigtig godt til vores virksomhed, og vi er meget interesseret i at få handelsøkonomer ud til os i praktik, så vi har glædet os til at komme i dag. Vi vil rigtig gerne udvikle vores egne folk og har meget hands-on. Det er vigtigt at forstå, hvilken forretning vi har, og når vi har uddannet vores egne folk, ved vi, at de kan det, de skal. Når jeg holder jobsamtaler, tænker jeg, om det er en person, som jeg kan se som Junior Sælger i USA eller et andet sted i verden,” fortæller HR-konsulent Stine Nicholson fra møbelvirksomheden Actona Company, der har et traineeforløb på to år.

Praktikanter er social ansvarlighedKarrieredag I Silkeborg Februar 2015 2
En anden virksomhed, som var med, var specialdørsproducenten DAN-doors fra Stilling, der netop nu har en handelsøkonom i praktik.

”Vi er altid på udkig efter talentfulde unge mennesker. At have en handelsøkonom i praktik er en anden måde at rekruttere på, for man lærer hinanden rigtig godt at kende. I dag har vi både mødt interesserede og interessante studerende, så jeg vil mene, at vi har fået noget positivt ud af dagen her,” forklarer Malene Kærgaard, der er salgs- og marketingschef for DAN-doors.

Hun ser praktikanter som en naturlig del af virksomhedens arbejde.

”Som virksomhed er vi socialt forpligtet til at bidrage med at uddanne morgendagens dygtige medarbejdere, og vi har et socialt ansvar for at bidrage til en positiv udvikling i samfundet ved bl.a. at have praktikanter hos os,” siger Malene Kærgaard.

Efter oplæg om morgenen og networking i cafemiljø om formiddagen, blev dagen sluttet af med netværksfrokost for de deltagende virksomheder. 

25.02.15