VVS’er vil udfordres på viden frem for fysik

En ødelagt skulder er blevet det sidste skub, der har fået Christian Møller Jensen fra Aarhus til at søge ind på den videregående uddannelse til VVS-installatør. Efter knap 20 år i vvs-branchen er han klar til at blive udfordret på sin viden frem for sin fysik
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Almindeligt vvs-arbejde er hårdt fysisk med mange mærkelige stillinger, som kan blive for meget for kroppen.

For 37-årige Christian Møller Jensen fra Aarhus er det skulderen, der har sagt stop. Men heldigvis er det ikke så skidt, at det ikke er godt for noget.

”Jeg har i længere tid drømt om at få flere udfordringer. Lige nu udfordres jeg fysisk, men jeg vil gerne udfordres på min viden omkring faget i stedet for ’bare’ at hænge toiletter op. Valget er blevet vvs-installatør-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Hadsten,” forklarer Christian Møller Jensen, der tog uddannelsen til vvs-montør efter folkeskolen, og siden da har han arbejdet indenfor faget.

Det har bragt ham til store byggeprojekter som nyt stort boligbyggeri og slagteribyggeri, men det er især de små serviceopgaver, som han holder af, hvor han er mere selvstændig og kan løse opgaven selv.
Derfor er han at finde som montør ved Gustavsen VVS, hvor han kører service og løser småprojekter i Aarhus-området. Firmaet er et mindre firma med 10 ansatte, og med uddannelsen som vvs-installatør bliver det muligt for ham at starte sin egen virksomhed op som selvstændig.
Men det er ikke det, uddannelsen i Hadsten skal bruges til.

Christian Moeller Sofa Web

”Det er det eneste, der ligger fast. Jeg vil ikke være selvstændig, for det kræver en masse manuelt arbejde og tid at løbe en virksomhed i gang, og det kan jeg ikke på grund af min skulderskade. Jeg drømmer om at stå for beregninger, dimensionering, styring af projekter og udvikling af produkter,” fortæller Christian Møller Jensen.

Han glæder sig til at komme i gang med opgaverne, møde resten af holdet og bruge hovedet på en anden måde end han gør nu.

”Men det bliver sikkert også hårdt at komme i gang igen, så jeg har meldt mig til brush-up-forløbet i teknisk matematik til august, så jeg kan komme ind i vanen med at sidde stille ved en computer igen. Det er et godt tilbud,”  smiler Christian Møller Jensen.

Uddannelsen til vvs-installatør tager to år, og den er udelukkende for uddannede vvs-montører eller EUX’ere med fokus på VVS.