Logistikøkonom

 

Vil du gerne være på forkant med virksomheders logistik- og indkøbsaktiviteter uanset om det foregår i Danmark eller på det globale marked og være med til at sikre en effektiv varestrøm? Trives du med at planlægge, koordinere og styre komplekse indkøbs-, produktions- og transportløsninger samt udvikle relationer internt som eksternt? Med uddannelsen Logistikøkonom i Hobro får du muligheden for at lære alt dette.

Læs om, at Alle logistikøkonomer i praktik og nyder at bruge teorien i praksis

 

 


Forrige
 
Næste
 
 

Logistikøkonomuddannelsen er en praksisnær toårig erhvervsakademiuddannelse, hvor du får mulighed for at kombinere din teoretiske viden med praktiske problemstillinger og løsninger, og hvor du får styrket dine kompetencer indenfor virksomhedsdrift, handel, it, sprog og logistik.

Det første 1½ år af uddannelsen er bygget op omkring temaer af forskellig varighed, hvor du kommer til at arbejde med praksisnære opgaver og projekter. Det sidste halve år af uddannelsen er du i praktik hos en virksomhed og løser dit afsluttende eksamensprojekt.

De obligatoriske fag på uddannelsen:

 • Logistik og transport (indkøbsstyring, produktionsstyring, distributionsstyring)
 • Organisation og ledelse
 • Økonomi
 • Statistik
 • Engelsk
 • Jura

Temaerne som giver dig en tværfaglig forståelse og anvendelse af fagene:

 • Virksomheden
 • Markedet
 • Indkøb
 • Produktion
 • Distribution
 • Informationsstyring

Se faktaark her.

Se studieordning her 2016-2018 eller 2017-2019 

Læs mere om vores fokus på Kina og Asien her. Læs om typiske Logistikøkonom-opgaver her

Læs hvorfor Jan valgte uddannelsen her

Semester i udlandet? Se mere her

 

 

 

Du har indflydelse på din uddannelse ved valg af specialefag. Emnerne kan fx være indenfor kultur og sprog, IT og ERP systemer og Supply Chain management.

Specialet styrker ligeledes dine kompetencer i forhold til, om du gerne vil arbejde i virksomheder, hvor logistik er en afgørende parameter eller i transport- og logistikbranchen.

 

Det sidste halve år af uddannelsen er du i praktik hos en virksomhed og laver dit afsluttende eksamensprojekt.

Praktikken placeres i første del af 4. semester efter temaer og valgfri specialeemner er gennemført.

Gennem praktikforløbet kan du tone din uddannelse og yderligere styrke dine kompetencer i forhold til dine fremtidige karriereønsker.

Du kan gennemføre praktikforløbet i tilknytning til en eller flere virksomheder i Danmark eller i udlandet. Du får vejledning om praktikophold og støtte til praktiksøgning i løbet af studiet.

Det afsluttende eksamensprojekt løser du i den sidste del af 4. semester og gerne i samarbejde med din praktikvirksomhed. Du skal løse en praksisnær problemstilling, som skal være tværfaglig og være indenfor uddannelsens fagområder.

 

For at blive optaget på studiet skal du opfylde en af følgende betingelser:

 • have en bestået gymnasiel uddannelse (STX, HHX, HTX, EUX eller HF) med matematik C & engelsk B
 • En erhvervsuddannelse som handelsuddannelse med speciale, kontoruddannelse med speciale, lageruddannelse, personbefordringsuddannelse
 • Anden relevant erhvervsuddannelse med engelsk niveau B og matematik niveau C.

 

Du kan få tilladelse til at starte på uddannelsen på et andet grundlag end de ovenstående adgangskrav, hvis det vurderes, at du har de faglige kvalifikationer til at gennemføre uddannelsen, eller hvis du tager opkvalificerende kurser inden studiestart.

 

Hvis du gerne vil have uddybet din viden om uddannelsen og optagelseskravene, så kontakt os eller kom til en af vores informationsdage, som vi afholder i foråret.

 

Opfylder du ikke de formelle krav, men bliver optaget på studiet alligevel, skal du bestå nogle studieforberedende fag. Se hvilke studieforberedende fag vi tilbyder og tilmeld dig her. 

 

 

Der er gode jobmuligheder med en uddannelse som logistikøkonom både i Danmark og udlandet. Logistikbranchen er i vækst som følge af globalisering og øget international samhandel og eksperter fremhæver, at danske virksomheders evner på logistikområdet er et af de stærkeste kort Danmark har i den globale konkurrence.

Flere danske virksomheder har allerede logistikøkonomer ansat eller givet udtryk for ønske om at ansætte en.

Det gælder virksomheder som fx  Vestas A/S, Tulip A/S, Brandtex, Velux, Wrist Ship Supply, Freja Transport og Danske Fragtmænd.          

Eksempler på jobtitler for logistikøkonomer:

 • Logistikassistent
 • Logistikkonsulent
 • Indkøber
 • Transportplanlægger
 • Produktionsplanlægger
 • Eksportmedarbejder
 • Supply Chain Manager
 

Logistikøkonom Studiemiljø

Vi har et velfungerende studiemiljø, hvor logistikøkonom-, handelsøkonom- og finansøkonomstuderende har deres daglige aktiviteter og som er kendetegnet ved en uformel omgangstone, høj faglighed og tæt kontakt til erhvervslivet.

Der er etableret studieråd, hvor alle uddannelser er repræsenteret. Her diskuteres studiemiljøet løbende og der samarbejdes om at gennemføre nye initiativer.

Vi arbejder for at skabe et studiemiljø, som fremmer tværfagligt samarbejde, sociale aktiviteter og faglig fordybelse. Udover klasselokaler har vi forskellige fællesarealer. Bl.a en stor sal med udsigt til Mariagerfjord og skov samt cafeområde med gruppeborde, sofagrupper og nyhedstv.

Vi har et studiemiljø, hvor der er adgang til en række relevante databaser og tidsskrifter.

Der er adgang til akademiet fra 7 – 22 alle hverdage og har de studerende brug for at få adgang til akademiet på andre tidspunkter, kan det aftales.

 

TAG ET AKADEMIFAG SAMTIDIG MED DIT STUDIE!

Som fuldtidsstuderende har du mulighed for at tage ekstra fag (Akademifag) sideløbende med dit nuværende studie, så bliver du endnu mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Du kan se hvilke fag, vi tilbyder med start i foråret 2017 i brochuren nedenfor. Heri kan du også se pris, tidspunkt og hvor du kan tage faget.
Nedenfor finder du også tilmeldingsblanketten, som du udfylder, mailer eller afleverer til studiesekretæren på det akademi, hvor du kan tage faget.

 

 

 

Som logistikøkonomstuderende er du berettiget til at få SU.

Du skal søge om SU på www.su.dk. For at kunne bruge selvbetjeningssystemet "minSU" skal du have nemID, som kan bestilles hos din bank. Få mere information om SU på www.su.dk.

Få mere information om støtteformer og muligheder for at få Specialpædagogisk Støtte (SPS) på www.spsu.dk.

 
 

Kontakt afdelingen


Telefonnummer +45 7229 1444
E-mail hobro@eadania.dk

Kirketoften 7
9500 Hobro
 

Her kan du læse nyheder om logistikøkonomuddannelsen.

Nyhedsbillede

Kina vil samarbejde med Dania


Erhvervsakademi Dania er netop blevet blåstemplet som en institution af høj kvalitet af det kinesiske undervisningsministerium. Det er til fordel for både danske og kinesiske studerende
Læs mere


Nyhedsbillede

Logistikøkonom i finalen med F&H of Scandinavia


Efter praktik ved F&H of Scandinavia er logistikøkonom Allan Romvig Jensen så glad for stedet, at han har nomineret det som det bedste på Erhvervsakademi Dania. De er nu i finalen for deres engagement i at skabe det bedste praktikophold for den tidligere oversergent
Læs mere


Nyhedsbillede

Logistikoplevelse lokker mekaniker tilbage på skolebænken


Efter flere år i forsvaret skal der ske noget nyt for 28-årige Nikolaj Søgaard, der gerne vil arbejde med logistik. Derfor har han søgt ind på den videregående uddannelse til logistikøkonom i Hobro
Læs mere


Nyhedsbillede

Nyt samarbejde mellem Dania og Aalborg Universitet


Erhvervsakademi Dania og Aalborg Universitet har indgået en 3-årig aftale, der skal være med til at kombinere et ressourcestærkt forskningsmiljø med praksisnær viden
Læs mere


Nyhedsbillede

Nyuddannet logistikøkonom sikrer sig job


Første hold logistikøkonomer bliver nu færdige på Erhvervsakademi Dania. For Mads Andersen fra Hobro er eksamensbeviset lig med et nyt liv som kørselsassistent ved Dagrofa, hvor han skal matche over 1000 paller om dagen med antallet af lastbiler
Læs mere


Nyhedsbillede

Studerende møder virkeligheden i praktik


Alle videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania har praktik som et fast element. Det er her, de studerende for alvor får testet deres teori i praksis og lært livet i deres kommende erhverv at kende
Læs mere


Nyhedsbillede

”Jeg vil skabe en stærk profil”


36-årige Christian Nygaard har søgt ind på uddannelsen som logistikøkonom. Den helt store motivation var at finde en branche, han havde lyst til at være i de næste mange år på arbejdsmarkedet
Læs mere


Nyhedsbillede

Alle logistikøkonomer i praktik


De første logistikøkonomer fra Erhvervsakademi Dania har netop taget skridtet ud i erhvervslivet, hvor de i de næste tre måneder skal være i praktik. Logistikøkonomerne er attraktive, for erhvervslivet har brug for dem, og studerende Diana Heiby er en af dem
Læs mereLogistikøkonomuddannelsen er kommet godt fra start ved Dania Hobro

Uddannelsen blev startet ved Dania Hobro d. 1. september 2014 og er veletableret på akademiet. Studiet byder på mange udfordringer og aktiviteter i samarbejde med erhvervslivet. Bla. i projektarbejde i samarbejde med lokale virksomheder, internationale forløb med studietur til enten Kina eller Europa og mange eksterne foredragsholdere.

Vil du høre mere om logistikøkonom uddannelsen, så kom til informationsmøde i løbet af 1. halvår eller kontakt os.

 

Læs mere om vores fokus på Kina og Asien her.

Læs om typiske Logistikøkonom-opgaver her

Læs hvorfor Jan valgte uddannelsen her

 
 
 

pointer
Uddannelsen kan tages i Hobro