Plasttekniker

MØD EN PRODUKTIONSTEKNOLOG

Udvikling er min helt store passion. Siden han forlod folkeskolen som 16årig, har plast været en væsentlig del af Peter Holm Nielsens liv. Han startede som ufaglært, men har siden fået svendebrev og en uddannelse som produktionsteknolog.

 

”Plast er et utroligt spændende materiale. Det kommer i mange afskygninger og giver derfor kon­struktøren mange muligheder for den rette ud­formning og løsning.” fastslår 43årige Peter Holm Nielsen, som har arbejdet med plast, lige siden han efter folkeskolen blev ansat som ufaglært på en plastvirksomhed.

Efter aftjent værnepligt blev han ansat på plas­tvirksomheden, Rexam, hvor han var i 10 år. Her startede han i voksenlære som plastmager og fandt undervejs ud af, at han gerne ville læse videre.

 

SKOLE OG ARBEJDE

Peter valgte produktionsteknologuddannelsen på Erhvervsakademiet Dania og lavede en aftale med Rexam om at arbejde på weekendhold. Så det blev et meget intensivt forløb, hvor han både gik i skole og arbejdede på næsten fuld tid.

Men det var det hele værd:

”Jeg er meget positiv over for produktionsteknolog uddannelsen. Det er en spændende ud­dannelse, der breder sig over mange ting. Den er komprimeret, og der er fuld fart på. Min oplevelse er, at der skal laves noget for at følge med. Men giver man den en skalle, er det ikke svært. Og der kommer så meget indenbords, at man hurtig bliver sulten efter mere,” fortæller Peter, som aller­ede inden han havde afleveret sit afgangsprojekt, fik job som tekniske sælger og produktudvikler hos DMI Plast i Haderslev.

”Der var mulighed for at bruge alt det, jeg havde lært på skolen: Udvikling, konstruktion, kundekon­takt etc. Men det var meget salgsorienteret, jeg kørte meget og havde lange arbejdsdage. Og jeg kunne samtidig mærke, at jeg hellere ville sidde og konstruere og udvikle.”

 

JOBSKIFTE

Så efter knap tre år hos DMI plast, sagde han op for at starte i en stilling som konstruktør hos DAFA i Brabrand. Virksomheden udvikler, frem­stiller og leverer produkter og totalløsninger, der tætner, dæmper og beskytter indenfor byggeri og industrien - som fx tætningslister, pakninger, alu­miniumsprofiler eller skumemballage.

Peter sidder i virksomhedens konstruktions- og udviklingsafdeling, og arbejder i tæt kontakt med de forskellige samarbejdspartnere. Endvidere fun­gerer han som projektleder på forskellige projekter, er administrator på SolidWorks og laver desuden kursusmateriale, fx omkring tegningsforståelse.

 

DEN RIGTIGE LØSNING

”Indholdet i jobbet er super! Det er spændende at kigge på problemstillinger og finde frem til en løsn­ing, der bare virker. Det er det, jeg synes er sjovt og det, jeg brænder for - udvikling er min helt store passion,” forklarer Peter, som fx lige har udviklet et nyt patenteret produkt, der indgår i firmaets ”air­stop” program til byggeriet.

”Produktet er udformet som en krave, der via design og udformning sikrer tæthed omkring spærkonstruktionen. Dermed er det med til at sikre, at nybyggede huse kan leve op til lovens krav omkring energi og tæthed.”

 

PROJEKTLEDELSE OG COACHING

Fremtiden kommer sikkert også til at handle om plast, men på sigt kunne Peter godt tænke sig at ar­bejde mere med projektledelse og med coaching.

Det er enormt interessant og spændende, og det er nok der, jeg bevæger mig hen ad.”