Produktionschef

MØD EN PRODUKTIONSTEKNOLOG

Jeg har altid haft ambitioner. Siden han var ganske ung har Mikkel Holst Andersen sat sig klare mål for fremtiden. I dag står der produktionsleder på visitkortet, men han vil videre. 

 

- Jeg kom aldrig til at arbejde som svend, men det var heller ikke planen. Jeg ville gerne plan­lægge noget af det, jeg har arbejdet med tidligere. Jeg ville ikke bare gå i produktionen, jeg ville noget mere, fortæller Mikkel Holst Andersen, som var ud­lært maskinarbejder hos Henning Sand Maskinfab­rik i Randers, inden han startede på uddan­nelsen som produktionsteknolog.

- Jeg har altid været ret målrettet og vidst, hvad jeg ville.

 

UNG LEDER – EN UDFORDRING

Så efter et kort afstikker til militæret gik han i gang med studiet, og umiddelbart efter den sidste ek­samen blev han ansat på det, der i dag hedder Johnson Controls i Højbjerg. Han startede som produktionsplanlægger inden for forskellige områder - som maskinbearbejdning, svejsning og montageopgaver - senere kom han til at arbejde med ordremodtagelse, og senere blev han så tilbudt jobbet som produktionsleder.

Mikkel har nu det daglige ansvar for drift og ledelse af fire afdelinger med i alt ca. 20 mand - smede, montører og truckfolk og er samtidig ansvarlig på sikkerhedsområdet i sin afdeling.

Med sine blot 27 år er han en relativt ung leder, men det er kun en udfordring:

- Jeg har haft meget stort fokus på at gøre mig fortjent til jobbet: Jeg skulle vide, hvad jeg snakkede om og skabe respekt omkring min per­son og den viden, jeg har. Det har været vigtigt for mig at vise, at jeg kan - på trods af min unge alder.

 

FOKUS PÅ UDVIKLING

Han arbejder meget for at nå sine mål, og sådan var det også, da han gik på Erhvervsakademiet Dania.

- Da vi læste, snakkede vi om, at produktionsteknolog ikke er en uddannelse man får, det er en ud­dannelse man tager. Man skal ville det og være klar til at ofre tiden på det, siger Mikkel, som allerede er i gang med at videreuddanne sig.

Han er begyndte på at læse ledelse og HR på ledelsesakademiet på Aarhus Business College, en uddannelse der består af seks moduler med ek­samen efter hvert modul.

- På den måde fik jeg også lidt mere erfaring, in­den jeg startede på mit nye job som produktionsleder.

 

PÅ VEJ MOD TOPPEN

Studiet skal helt klart bruges på længere sigt: Med en efteruddannelse på ledelsessiden er der åbnet for mulighed for at rykke endnu et trin op. Og det passer ham perfekt.

- Jeg har altid haft ambitioner og sat mig klare mål. Jeg har meget fokus på at udvikle mig og har fået udfordringer her i virksomheden, som har hær­det mig. Nu har jeg foreløbig opnået 1. step, så må vi se hvad der sker.