Selvstændig

MØD EN PRODUKTIONSTEKNOLOG

Uddannelsen gav mig et skub. Thomas Buhl havde ingen plan om at blive selvstændig, da han fik job hos LM Stålindustri. Få år senere var han alligevel medejer af virksomheden.

 

- Da jeg startede, var vi 13 smede. I dag er vi i alt 38 i virksomheden. Vi har fordoblet om­sætningen og yderligere smidt 30% på. Inden for 2½ år har vi investeret 14-15 mio. kr.: Vi har udvidet med ny administration og en del flere kvadratmeter til produktion, og til september får vi to nye, kæm­pestore bearbejdningscentre. Så det er gået over al forventning.

Produktionsdirektør Thomas Buhl fortæller med stolthed i stemmen: For siden han startede hos LM Stålindustri. Da den ene af ejerne hoppede fra, blev han spurgt, om han ville købe sig ind, og siden har han været medejer af virksomheden, der producerer stål-konstruktioner, trykbeholdere og anlæg til kød- og benmelsindustrien.

 

UDDANNELSEN - GOD BALLAST

Det havde han bestemt ikke forestillet sig, da han startede hos LM Stålindustri som ny­uddannet produktionsteknolog. Men Thomas er ikke i tvivl om, at uddannelsen har haft afgørende betydning for, at han i dag er, hvor han er. Den 36-årige direktør har en fortid som rustfast klejns­med og havde arbejdet som rejsemontør i nogle år, inden han søgte nye udfordringer via den 2-årige uddannelse som produktionsteknolog.

- Det er en meget bred og brugbar uddannelse, som bl.a. lærte mig noget mere om planlægning, tegningsforståelse og om at give tilbud. Uddan­nelsen giver en rigtig god ballast og har helt sikkert givet mig et skub. Den gav mig blod på tanden, og jeg synes, min verden blev åbnet meget op, siger Thomas, som var 29 år, da han blev ansat som produktionschef hos LM Stålindustri.

Det var lidt af en omvæltning at skulle indtage chefrollen og stå over for at håndtere konflikter og stress, og det kostede ham en del tid og bitre erfa­ringer at finde sig til rette i rollen:

- Jeg var forholdsvis ung og skulle styre 17 svende. Nogle havde været der i 25 år, og så kom lille Tho­mas og skulle fortælle, hvordan verden hænger sammen! Men jeg gjorde meget ud af at lytte og ikke optræde bedrevidende.

 

FREMSYN NØDVENDIGT

I dag er han så rykket endnu en tak op. Han styrer stadig produktionen – med assistance – men har langt flere administrative opgaver i virksomheden, der i dag også omfatter Lildal og LM Group.

- Jeg står for tilbudsgivning og for at styre produk­tionen og er også mere eller mindre økonomisk ansvarlig, forklarer Thomas, som betegner sit job som spændende og udfordrende.

Han og de to andre ejere bruger meget tid på plan­lægning og strategimøder, for selvom udviklingen har været positiv de senere år, er det nødvendigt at være fremsynet, understreger Thomas, som erkender, at han da indimellem har lyst til at hoppe i et par overalls igen.

- Jeg kan godt savne kontakten. Jeg går stadig rundt og siger godmorgen og sætter folk i gang, men det er svært at nå at komme så meget rundt, som jeg gerne ville.