Del siden
 
       

Svend Brinkmann 2.0

Med stolthed præsenterer Erhvervsakademi Dania radiovært, professor i psykologi, samfundskritiker og forfatter Svend Brinkmann på hjemmebane i Randers.
23.10.2019
Vector Smart Object1 19:00 - 21:00
Vector Smart Object2 Randers Randers
Vector Smart Object3 Foredrag
/arrangementer/svend-brinkmann-20/
2019-10-23

Svend Brinkmann er højaktuel med sin nye bog "Hvad er et menneske", hvor han for første gang forsøger sig med en skønlitterær fortælling. 

Foredraget på Erhvervsakademi Dania tager udgangspunkt i netop bogen "Hvad er et menneske".

 

Om bogen skriver forlaget, Gyldendal, på sin hjemmeside:

Svend Brinkmann placerer i denne bog en faglitterær tekst i en skønlitterær rammefortælling.

»På den måde har jeg både kunnet fortælle om og fremvise nogle af de fænomener og strukturer, der i mine øjne karakteriserer mennesket«, siger Svend Brinkmann.

»Og jeg håber, at den fiktive fortælling giver mod på at begive sig længere ind i det faglitterære manuskript, der jo indeholder et væld af henvisninger til videnskabsfolk, filosoffer og kunstnere«, siger han.

Hvad er et menneske? følger læseren den følsomme gut Andreas. Han har afsluttet 2.G og aftalt at bruge sommerferien i selskab med bedstemoren Anna. Planen er en dannelsesrejse med tog gennem Europa. Men bedstemoren bliver ramt af en livstruende kræftsygdom. Andreas må tage af sted på egen hånd, mens Anna følger med via Skype fra hospicet. Inden afrejsen udstyrer bedstemoren Andreas med et tykt, faglitterært manuskript i A4-sider, som Andreas læser i undervejs.

Første stop er Lascaux-hulerne i det sydvestlige Frankrig, der rummer 20.000 år gamle hulemalerier, nogle af de tidligste kunstværker i verdenshistorien. Siden går turen til Rom, Firenze, Prag (med en afstikker til Theresienstadt) og Berlin.

De seks hoveddele i bogen formidler hver et svar med undertema på spørgsmålet om, hvad et menneske er: Mennesket som dyreart (med forholdet til omverden som undertema), det fornuftige menneske (dannelse), det følsomme menneske (moral), det sociale menneske (ondskab), fremtidens menneske (lykke) samt det troende menneske (sorg).

Svend Brinkmann beskriver denne bog som et forsøg på at samle brikkerne fra hans seneste bøger, Stå fastStåsteder, Gå glip og Det sørgende dyr til en bog om menneskets væsentlige træk. Svend Brinkmanns egen fortolkning af projektet finder man i epilogen.

Tid, sted og tilmelding

Onsdag d. 23. oktober 2019 kl. 19.00

Erhvervsakademi Dania
Minervavej 63
8960 Randers SØ

Billetpris: 175 kroner

 

Der er gratis parkeringspladser på erhvervsakademiet - benyt indgang B, tættest på vejen. 

 

Foredraget med Svend Brinkmann 2.0 kan du opleve i Erhvervsakademi Danias nye store kantineområde. 

Dørene åbner kl. 18.30 og Svend Brinkmann indtager scenen fra kl. 19.00.

Efter foredraget og i pausen er det muligt at købe Svend Brinkmanns nyeste bogudgivelse "Hvad er et menneske" samt at få den signeret - her kan du selvfølgelig også medbringe bogen, hvis du allerede har den. 

I pausen er der mulighed for at købe kaffe og kage. 

Foredraget ventes at slutte cirka kl. 21.00.

 

 

Kontakt ved spørgsmål

 
Uddannelseschef
Randers

Hjalp denne side dig?