Del siden
 
       

Assistent Manager i sushi-kæde efter praktik

23-årige Lasma Balode fra Letland fik praktikplads i en lille sushi-restaurant i Danmark. Hendes hårde arbejde og beslutsomhed skaffede hende et tilbud om studiejob og en forfremmelse til Assistent Manager for to restauranter
Artiklen fortsætter under billedet Student in the restaurant kitchen during internship
2021-12-09
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/assistent-manager-i-dansk-restaurant-efter-praktik/

Efter tre måneders praktik som international serviceøkonomstuderende på restauranten Sushi Fresh i Randers fik finske Lasma Balode et attraktivt jobtilbud som assisterende manager. Med en forfremmelse blev hendes opgaver med ét ændret.

I dag er hun ansvarlig for at analysere personalets præstation, uddanne tjenerne, udarbejde vagtplaner og tackle mindre HR-relaterede problemer. Lasma administrerer virksomhedens profiler på sociale medier, skaber indhold til både restauranten i Randers og i Hobro på Facebook og besvarer anmeldelser på TripAdvisor.

Artiklen fortsætter under billedet Portrait of student with blonde hair Lasma fik job efter sin praktiktid og er i dag fortsat assistant manager ved siden af bachelorstudiet i International Hospitality Management

"Jeg nyder at arbejde som assistent i en lille restaurant, for jeg kan deltage i de fleste af opgaverne, fra markedsføring til menu-udformning og beregning. Det overgår mine forventninger, og jeg føler mig meget heldig at have et job som dette, hvor jeg kan bruge mine kreative evner, og jeg kan udvikle mig både professionelt og personligt. Det er et fantastisk sted at være," siger Lasma.

Praktikpladsen skulle være dansk

Fra starten vidste Lasma, hvad hun ville opnå gennem sin praktikplads. Derfor begyndte hun at lede efter en praktikplads i Danmark på en lille restaurant, hvor hun kunne udøve sine danske sprogfærdigheder og have en direkte kommunikation med gæsterne.

Artiklen fortsætter under billedet Student during her internship in sushi place Praktik kan føre til lidt af hvert. For Lasma førte det til studiejob som Assisant Manager ved to sushi-restauranter

Søgningen efter en praktikplads var ikke let, men det var besværet værd.

"Jeg er meget glad for, at jeg fik erfaring med at styre en lille restaurant, hvordan man betjener gæster og forbedre deres oplevelse, hvordan man opfylder deres forventninger til menuen, service, atmosfære og levering," forklarer Lasma.

I dag læser hun bachelor i International Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania i Randers ved siden at jobbet, og i fritiden 

"Det hele startede med en AP-grad i service, gæstfrihed og turisme og mit ønske om at forbedre mig selv. Nu kan jeg til vinter med en bachelorgrad i International Hospitality Management kombinere min passion for virksomhedsdrift og kundeservice gennem en udfordrende karriere," slutter Lasma.

Hjalp denne side dig?