Efter tre måneders praktik som international serviceøkonomstuderende på restauranten Sushi Fresh i Randers fik finske Lasma Balode et attraktivt jobtilbud som assisterende manager. Med en forfremmelse blev hendes opgaver med ét ændret.
I dag er hun ansvarlig for at analysere personalets præstation, uddanne tjenerne, udarbejde vagtplaner og tackle mindre HR-relaterede problemer. Lasma administrerer virksomhedens profiler på sociale medier, skaber indhold til både restauranten i Randers og i Hobro på Facebook og besvarer anmeldelser på TripAdvisor.
"Jeg nyder at arbejde som assistent i en lille restaurant, for jeg kan deltage i de fleste af opgaverne, fra markedsføring til menu-udformning og beregning. Det overgår mine forventninger, og jeg føler mig meget heldig at have et job som dette, hvor jeg kan bruge mine kreative evner, og jeg kan udvikle mig både professionelt og personligt. Det er et fantastisk sted at være," siger Lasma.
Praktikpladsen skulle være dansk
Fra starten vidste Lasma, hvad hun ville opnå gennem sin praktikplads. Derfor begyndte hun at lede efter en praktikplads i Danmark på en lille restaurant, hvor hun kunne udøve sine danske sprogfærdigheder og have en direkte kommunikation med gæsterne.
Søgningen efter en praktikplads var ikke let, men det var besværet værd.
"Jeg er meget glad for, at jeg fik erfaring med at styre en lille restaurant, hvordan man betjener gæster og forbedre deres oplevelse, hvordan man opfylder deres forventninger til menuen, service, atmosfære og levering," forklarer Lasma.
I dag læser hun bachelor i International Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania i Randers ved siden at jobbet, og i fritiden
"Det hele startede med en AP-grad i service, gæstfrihed og turisme og mit ønske om at forbedre mig selv. Nu kan jeg til vinter med en bachelorgrad i International Hospitality Management kombinere min passion for virksomhedsdrift og kundeservice gennem en udfordrende karriere," slutter Lasma.