Del siden
 
       

Besparelser vil koste danske arbejdspladser

Folketingets uddannelsesordførere forhandler lige nu om at lukke et større antal engelsksprogede videregående uddannelser. Formålet er besparelser, men resultatet bliver det modsatte siger direktøren for en IT-virksomhed i Viborg. Med hjælp fra en international studerende er han i gang med at åbne et nyt eksportmarked i Frankrig.
Artiklen fortsætter under billedet Hans Henrik Grabbe fra Viborg-virksomhed foran skyline fra Paris
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/besparelser-vil-koste-danske-arbejdspladser/

Det danske erhvervsliv er afhængig af international arbejdskraft, og de foreslåede besparelser bliver dyrt for samfundet.

- Vi skyder os selv i foden, hvis vi lukker ned for engelsksprogede uddannelser. En virksomhed som vores med et stærkt fokus på vækst og eksportmarked er afhængig af dygtig arbejdskraft udefra. Unge udlændinge, som uddanner sig i Danmark, er en af vores primære kilder til det, siger direktør Hans-Henrik Grabe fra virksomheden Xplor XR.

Praktikant skaber eksportmuligheder i Frankrig

Lige nu har Xplor XR en international businesspraktikant fra erhvervsakademi Dania. Den studerende skal med sin indsigt i de franske marked analysere vækstmuligheder for virksomheden, og allerede efter en måned af praktiktiden har han vist sit værd.

- Vi er meget tilfredse. Med vores praktikants hjælp regner vi med at åbne nye eksportmuligheder i Frankrig, og ved at have en praktikant lokalt sparer vi omkostninger frem for at hyre ekspertise udefra. Det er ganske enkelt givet godt ud at have en international praktikant, som kan og vil bidrage til dansk vækst, siger Hans-Henrik Grabe.

Bidrager med dynamik og perspektiv

Direktøren lægger stor vægt på, at de internationale studerende bidrager til det danske samfund med netværk, kulturforståelse, nyt og bredere perspektiv samt dynamik, som virksomhederne er afhængige af i et globalt samfund med stærk konkurrence. 

Det vil koste arbejdspladser, hvis politikerne stemmer for nedlukning af engelsksprogede uddannelser

Hans-Henrik Grabe, direktør, Xplor XR

Føler vi virkelig, at vi kan klare os alene? Det kan godt være, at nogle tror, at vi kan, men vi er i den grad afhængige af et samarbejde internationalt.

Hans-Henrik Grabe, direktør, Xplor XR

Han stiller spørgsmålet:

- Føler vi virkelig, at vi kan klare os alene? Det kan godt være, at nogle tror, at vi kan, men vi er i den grad afhængige af et samarbejde internationalt. Og her bidrager studerende fra forskellige lande til at udvide vores forståelse. Vi skal som samfund ikke afskære os, siger han.

Udlandet åbner øjne og sind

Hans-Henrik Grabe er selv et levende eksempel på, hvad internationalisering betyder. Han har en baggrund som bachelor i fransk/engelsk virksomhedskommunikation, en kandidatgrad i IT og mangeårige udlandsophold fra blandt andet USA, Grønland, Frankrig og Schweiz.

- Ved at komme udenlands fik jeg åbnet mit sind og fik øjnene op for de mange muligheder, som vi som dansk virksomhed har. Jeg går da ikke på kompromis med mine danske værdier, flæskesteg og juleaften, for det er jo også en del af mig. Men vi har brug for viden udefra, så vi kan styrke og udfordre os selv – og blive udfordret - og dermed stå stærkere både lokalt og internationalt. Danske virksomheder som min udvikler i stor stil, og vi markerer os, mener Hans-Henrik Grabe.

Det bedste fra begge verdener

Til maj byder Xplor XR en studerende fra en videregående uddannelse i Frankrig velkommen som praktikant. Hun overlapper Erhvervsakademi Danias praktikant, der skal tilbage for at skrive hovedopgave.

- Jeg får det bedste fra begge verdener. Det er give and take, hvor vi som virksomhed også deler ud af vores viden til Frankrig og får et endnu større netværk. Det skal politikerne huske på.

- Det vil koste arbejdspladser, hvis politikerne stemmer for nedlukning af engelsksprogede uddannelser, slutter Hans-Henrik Grabe.

Artiklen fortsætter under billedet Franske Hadji-Mary er praktikant og er med til at åbne nye eksportmarkeder i Frankrig Franske Hadji-Mary er praktikant og er med til at åbne nye eksportmarkeder i Frankrig. Her sammen med direktør Hans-Henrik Grabe.

Hjalp denne side dig?