Del siden
 
       

Bettina blev fanget af at læse på deltid

53-årige Bettina Müller Vesty Pedersen fik via sin fagforening mulighed for at læse et akademifag ved Erhvervsakademi Dania i Horsens. Hun fik blod på tanden og kastede sig derfor ud i at læse en fuld akademiuddannelse
Artiklen fortsætter under billedet
2019-05-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/bettina-blev-fanget-af-at-laese-paa-deltid/

Bettina Mülller Vesty Pedersen arbejder som planlægger i hjemmeplejen i Horsens Kommune, hvor hun også er tillidsrepræsentant. Og det var gennem posten som tillidsrepræsentant, at hun via sin fagforening FOA fik mulighed for at tage først et enkelt akademifag og sidenhen en hel akademiuddannelse.

”Det har været mega spændende og lærerigt. Det giver bare noget på den personlige konto, og jeg er blevet mere nuanceret af at gå igennem sådan et forløb. Jeg kan samtidig bruge det i mit job – også selvom jeg ikke arbejder som leder, for jeg skal bruge mange af de samme kasketter i jobbet som blæksprutte,” smiler Bettina Mülller Vesty Pedersen.

Bettina har fra tidligere et enkelt diplomfag, hvilket hun har fået merit for på akademiuddannelsen. Diplomforløbet var noget anderledes end det, som hun oplevede på akademiuddannelsen hos Erhvervsakademi Dania.

 

”Det der var godt ved at læse ved Dania er, at det er nærværende i forhold til den virkelige verden. Teorierne bliver virkelig koblet på den praktiske verden, og det hele blev koblet op på det man laver i sit job. Det var der utrolig stor fokus på gennem hele uddannelsen,” forklarer Bettina Mülller Vesty Pedersen.

Fordybelse i de mørke efterårs- og vintermåneder

For Bettina Mülller Vesty Pedersen har det været helt perfekt at læse en videregående uddannelse på deltid. Og især fleksibiliteten var guld værd for hende. Undervejs i forløbet valgte hun at læse tre fag på et år. Det var hårdt og tidskrævende, og hendes mand og deres fælles to børn ville gerne se hende lidt mere efter det. Så hun tog en pause.

Fleksibiliteten gør, at man kan tage pauser, når man har brug for det. Jeg kunne bedst lide at læse hen over efteråret og vinteren, så jeg kunne bruge tid i haven og med familien om foråret og sommeren. Det har passet rigtig godt til mig, at jeg har kunnet gøre det sådan,

Bettina Müller Vesty Pedersen, akademiuddannet

”Fleksibiliteten gør, at man kan tage pauser, når man har brug for det. Jeg kunne bedst lide at læse hen over efteråret og vinteren, så jeg kunne bruge tid i haven og med familien om foråret og sommeren. Det har passet rigtig godt til mig, at jeg har kunnet gøre det sådan,” fortæller hun.

Bettina Mülller Vesty Pedersen brugte i alt 2½ år på at læse sin akademiuddannelse. Lægger man diplomforløbet, som hun fik merit for, oveni, ender man på de normerede 3 år inklusiv en pause.

Husk at slappe af med dit valg

Den 53-årige planlægger i hjemmeplejen stressede en smule i starten over at læse ved siden af jobbet. Men hun fandt hurtigt en måde at slappe af på.

”Jeg skulle holde op med at se det som et arbejde. Det var noget, jeg gjorde i min fritid, så jeg lavede en kontrakt med mig selv om at se det som en fritidsaktivitet i stedet for at strikke eller andet. Så jeg tænkte positivt på arbejdsbyrden og tænkte på, at det er noget, som jeg selv har valgt,” siger hun og anbefaler andre at indgå en lignende kontrakt med sig selv, hvis de begynder at læse ved siden af arbejdet og fortsætter:

 

”Hvis man overhovedet har lyst, så skal man bestemt springe udi at læse en hel akademiuddannelse. Det var sejt og hårdt at lave hovedopgaven. Jeg har virkelig været i dybden med mange ting, og opgaven synliggjorde den røde tråd gennem hele uddannelsen. Det var en stor mundfuld, men jeg er glad og stolt som paven over at komme igennem det.”

Fakta:

En af akademiuddannelse består typisk af 5-7 fagmoduler samt et afsluttende projekt.

Den normerede længde er 3 år for en hel uddannelse.

Du kan maksimale bruge 6 år på at gennemføre hele uddannelsen.

En akademiuddannelse er på samme niveau som en kort videregående uddannelse. 

Hjalp denne side dig?