Del siden
 
       

Bettina er Danias Messi

Hvert år kåres årets underviser på Erhvervsakademi Dania, og i år er den prestigefulde hæder landet hos Bettina Lyngsdal Baumgarten, som underviser på serviceøkonom-uddannelsen på campus Randers. Nu venter landsfinalen, hvor præmien er 500.000 kroner
Artiklen fortsætter under billedet
2022-12-21
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/bettina-er-danias-messi/

”Sikke en ære. Det er topmålet. At det er de studerende - som jeg arbejder med og prøver at flytte, give læring og vise vejen – der indstiller mig, er simpelthen den største hædersbevisning, jeg kan få,” triumferer Bettina Lyngsdal Baumgarten. Hun har svært ved at forstå, at hun netop har vundet prisen som Årets Underviser 2022 på Erhvervsakademi Dania på baggrund af, at hendes studerende har indstillet hende som samlet hold. Hun er tydeligt rørt over det.

 

De studerende har da også mange rosende ord om deres underviser. Blandt andet er alle på holdet enige om, at de aldrig tidligere har mødt eller haft en så dygtig underviser som Bettina. De skriver blandt andet:

Hendes indlevelse og passion for både faget og os studerende er på et helt andet niveau. Bettina træder altid ind i lokalet med det største smil, og man kan med det samme mærke, at hun er på. Bettina giver os virkelig lyst til at komme ind på skolen, og både hun og hendes undervisning gør, at vi elsker vores uddannelse

Bettinas studerende i deres indstilling af hende som Årets Underviser 2022

 

”Hendes indlevelse og passion for både faget og os studerende er på et helt andet niveau. Bettina træder altid ind i lokalet med det største smil, og man kan med det samme mærke, at hun er på. Bettina giver os virkelig lyst til at komme ind på skolen, og både hun og hendes undervisning gør, at vi elsker vores uddannelse.”

Verdensklasse kræver mere end talent
Det er ikke kun de studerende, som synes, at Bettina er en dygtig underviser. Det gør Bettinas chef også. Og som det første drager han en højaktuel sammenligning med ind i en verden, han selv elsker meget højt.  

”Messi har talent, men han er også den første, som møder til træning, og den sidste som tager hjem. Det kræver mere end talent at blive dygtig. Og derfor er jeg heller ikke overrasket over, at Bettina har vundet prisen som Årets Underviser på Dania,” siger Paul Aspinall, Uddannelseschef og Bettinas nærmeste leder.

 

Messi har talent, men han er også den første, som møder til træning, og den sidste som tager hjem. Det kræver mere end talent at blive dygtig. Og derfor er jeg heller ikke overrasket over, at Bettina har vundet prisen som Årets Underviser på Dania.

Paul Aspinall, Uddannelseschef og Bettinas nærmeste leder

Og sammenligningen til fodbold-verdenen er ikke helt skæv. Fodbold er nemlig i høj grad oplevelser og forretning. Bettina har for nyligt haft sine studerende med på besøg hos Randers FC, hvor de studerende fik lov at komme med i maskinrummet og se, hvordan forretningen hænger sammen.

 

Praksisnær underviser
Bettina har mere end 25 års erfaring fra rejsebranchen, hvor hun har været alt fra rejseleder til destinationschef og Guest Relations Manager. Og det glemmer hun ikke, når hun underviser. Faktisk gør hun en dyd ud af, at hendes undervisning altid er meget praksisnær og tæt på erhvervslivet.

Enten bruger hun sine egne erfaringer, og ellers henter hun erfaring udefra, så de studerende kan se og nærmest mærke, hvordan de kan bruge teorien i praksis.

Visit Aarhus har Bettina fx et vedvarigt tæt samarbejde med, og for nyligt havde Bettina sine ældste studerende med i et destinations-udviklingsprojekt for alle otte kommuner under Visit Aarhus. Projektet sluttede med, at de studerende pitchede deres idéer for Visit Aarhus, som herefter kan bruge dem.

”De studerende får en rigtig god viden om erhvervet ved sådan et samarbejde, men erhvervet får jo også alle de studerendes idéer, som de kan bruge,” fortæller Bettina Lyngsdal Baumgarten entusiastisk.

Et socialt fællesskab
For Bettina stopper læring ikke ved fagligheden. For hende er det lige så vigtigt, at de studerende udvikler sig menneskeligt.

 

”Jeg gør meget for at dyrke det sociale. Så nogle gange går vi ud og spiller kongespil. Og det er helt fantastisk at se, hvad det gør for klassen,” siger underviseren, som reflekterer videre.

Artiklen fortsætter under billedet Bettinas studerende på besøg hos Randers FC Bettinas studerende på besøg hos Randers FC

 

”Jeg har en positiv tilgang til andre mennesker. Og jeg prøver også at lære mine studerende at have et mindset, hvor de starter med sig selv for at få den rette tilgang til værtskabet og derigennem bliver nysgerrige på andre og på fagligheden. Det er vigtigt, at de lærer at være omsorgsfulde for andre og hinanden. For det skal de altså også bruge, når de kommer ud i erhvervslivet.”

Bettina brænder for at gøre en forskel
Bettina Lyngsdal Baumgarten har gennem hele sin karriere været optaget af at gøre en forskel for andre. I rejsebranchen var det for kunderne, som hun ønskede de bedste oplevelser for. Nu er det de studerende, som hun gerne vil være en forskel for.

 

 

Artiklen fortsætter under billedet Bettina Lyngsdal Baumgarten er Årets Underviser 2022 Bettina Lyngsdal Baumgarten er Årets Underviser 2022

”Jeg spiller mig selv rigtig meget på banen. Jeg har et rigtigt stort omsorgsgen, og jeg vil gøre meget for dem. Men jeg forlanger også meget til gengæld. Det er en stor dannelsesrejse, og det er meget vigtigt, at de er forberedt på at komme ud i oplevelsesbranchen. Det bruger jeg meget tid på,” fastslår Bettina Lyngsdal Baumgarten, som også fortæller, at hun bliver særligt glad, når hun ser den udvikling, som hun hjælper de studerende med at komme gennem i løbet af studiet.

 

”Man går hver dag og håber, at man gør det rigtige. Men jeg havde ikke regnet med det her,” kommer det afslutningsvist fra Årets Underviser, der adskillige gange nævner, hvad det betyder for hende, at det netop er de studerende, som har indstillet hende.

Landsfinalen og den halve million
Om et halvt års tid venter landsfinalen i København, hvor Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund overrækker prisen og 500.000 kroner til den underviser, som bliver kåret som landets bedste underviser i erhvervsakademisektoren.

Præmien kommer i to dele – en del på 200.000 kroner går til den underviser, som vinder, mens de 300.000 kroner går til at understøtte studiemiljøet på underviserens institution.

Bettina Lyngdal Baumgarten er 51 år og uddannet fra Aarhus BSS (Aarhus Universitet), hvor hun har en bachelor i fransk erhvervssprog og europæiske studier. Hun bor i Lystrup med sin mand Mark og deres datter Katrine. Bettina er adjunkt og har undervist på Dania siden 2018. Tidligere i december afleverede hun sin lektoranmodning og håber derfor også på, at hun snart kan skifte titlen ud med lektor.

Hjalp denne side dig?