Del siden
 
       

Dorina rejste 1500 kilometer for at komme til åbent hus i Viborg

Dorina Fejes kommer fra den ungarske by, Budapest. Hende og moderen var så interesserede i, hvad Erhvervsakademi Dania udbød af uddannelser, at de rejste 1500 kilometer for at komme til åbent hus i Viborg.
Artiklen fortsætter under billedet
2018-10-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/dorina-rejste-1500-kilometer-for-at-komme-til-aabent-hus-i-viborg/

Der er mennesker, der er villige til at rejse langt i jagten på deres drømmeuddannelse.

Dorina Fejes fra Ungarn tilbagelagde strækningen på 1500 kilometer for at høre om Erhvervsakademi Danias uddannelser.  

- Jeg har altid være inspireret af Danmark, og derfor tog jeg turen til Viborg. Byen huser de uddannelser, som jeg er interesseret i. Det har været vigtigt for mig med egne øren at høre om uddannelserne, inden jeg beslutter mig for, hvor jeg skal begynde til september.

Research om danske uddannelser begyndte for to år siden

Dorina begyndte at researche danske uddannelser for to år siden. Hun læste diverse blogs med ungarske tilflyttere, der ligesom hende havde fundet kærligheden til Danmark. Jo mere hun læste, jo mere interesseret blev hun.

- Jeg er allerede blevet vil med Danmark, især er jeg blevet glad for menneskerne. Alle har været meget hjælpsomme og venlige. Det er med til at forstærke mit i forvejen positive indtryk af landet, og vil betyde noget for min beslutning med hensyn til valg af uddannelse, smiler Dorina Fejes.

Moderne faciliteter imponerer

Hun har allerede besøgt to andre uddannelsessteder, men var meget nysgerrig på, hvad Erhvervsakademi Dania i Viborg ville fortælle til det nyligt overståede åbent hus arrangement. Derfor talte hun med både studerende og undervisere for at finde ud af, om uddannelserne var noget for hende, hvordan de sociale liv var, og ikke mindst hvordan faciliteterne var. Sidstnævnte imponerede den unge kvinde.

- Alting er så moderne og farverigt. Det er meget anderledes, end det vi har i Ungarn. Alting er så åbent og venligt, og det kan jeg godt lide, lyder det fra Dorina Fejes.

I næste uge er der sidste frist for at søge kvote 2, og her ligger Dorina Fejes ansøgning muligvis i bunken.

Hjalp denne side dig?