Del siden
 
       

Drømmen om at arbejde med både mennesker og IT gik i opfyldelse

Skibonitten Jesper Aabenhuus Sørensen gik direkte fra praktik til fastansættelse som IT-konsulent hos ITINO i sin hjemby, da han dimitterede som IT-teknolog fra Erhvervsakademi Dania i 2017
Artiklen fortsætter under billedet Jesper Aabenhuus Sørensen studerer til it-teknolog
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/droemmen-om-at-arbejde-med-baade-mennesker-og-it-gik-i-opfyldelse/

27-årige Jesper Aabenhuus Sørensen har travlt på arbejdet. På den gode måde. Han arbejder med IT – eller informationsteknologi, hvis man undlader at forkorte det. Nærmere bestemt er han IT-konsulent hos Skive-virksomheden ITINO. Og her er der gang i den - ligesom hos mange andre virksomheder i IT-branchen.

I bagagen har skibonitten en videregående IT-teknolog-uddannelse fra Erhvervsakademi Dania i Viborg. Den har givet ham ballast til at kunne arbejde bredt med IT. Til dagligt arbejder Jesper Aabenhuus Sørensen særligt med netværk hos ITINOs erhvervskunder.

 

Det handler ikke kun om det tekniske i, at en opgradering performance- og sikkerhedsmæssigt er bedre. Jeg skal forstå kundens behov, rådgive og formidle løsningen til ham eller hende

Jesper Aabenhuus Sørensen, IT-konsulent

Det er noget, de fleste, der har berøring med en computer på deres job, er ret afhængige af. Uden de nok egentlig tænker over det – når det kører, som det skal, vel at mærke.

 

”Netværk er kommunikation mellem IT-udstyr. Fx har mange virksomheder en server med filer på, som man skal kunne tilgå fra forskellige pc’er, produktionsmaskiner samt interne og eksterne afdelinger. Et netværk gør kommunikation og deling af data muligt," forklarer Jesper Aabenhuus Sørensen.

”Det ville tage for lang tid med USB-sticks.”

Det handler også om mennesker

En del af Jesper Aabenhuus Sørensens job er at sikre, at ITINOs erhvervskunder har et netværk, som er tidssvarende og opdateret. Så det ikke lige pludseligt en dag ikke kører, som det skal.  

Og på det punkt handler Jesper Aabenhuus Sørensens job i høj grad om mennesker. For det er IT-konsulentens job at tale med kunden om kundens behov, lave en analyse heraf, opstille mulighederne og komme med en anbefaling.

 

”Jeg skal jo forklare kunden, hvorfor det er en god idé at investere i en opgradering af deres netværk. Det handler ikke kun om det tekniske i, at en opgradering performance- og sikkerhedsmæssigt er bedre. Jeg skal forstå kundens behov, rådgive og formidle løsningen til ham eller hende,” siger Jesper Aabenhus Sørensen.

IT-teknolog åbner mange muligheder

Inden Jesper Aabenhuus Sørensen begyndte at studere på en videregående uddannelse hos Erhvervsakademi Dania var han i gang med erhvervsuddannelsen datafagtekniker. Men han kunne ikke finde en praktikplads, og samtidig ville han gerne lidt mere end det rent tekniske.

Jeg valgte IT-teknolog-uddannelsen, fordi den var bred inden for det tekniske og samtidig havde projektstyring og konsulentdelen, hvor man jo i høj grad arbejder sammen med mennesker

Jesper Aabenhuus Sørensen, IT-konsulent

”Jeg valgte IT-teknolog-uddannelsen, fordi den var bred inden for det tekniske og samtidig havde projektstyring og konsulentdelen, hvor man jo i høj grad arbejder sammen med mennesker,” fortæller Skibonitten.

Samtidig er han landet i en virksomhed, hvor der er fart over feltet. Jesper Aabenhuus Sørensen ser derfor lyst på sine karrieremuligheder i fremtiden.

”Uddannelsen har givet mig mulighed for at udvikle mig i mange forskellige retninger, fordi uddannelsen er så bred. Og ITINO er en virksomhed, der er inde i en rivende udvikling, så det giver også gode muligheder for, at jeg kan udvikle mig her, så jeg vil gerne blive her i mange år.”

Hjalp denne side dig?