Del siden
 
       

Erhvervsakademi Dania får ny uddannelses-station i Hedensted

DR Nyheder var på plads for at tale med rektor Anders Graae Rasmussen om Hedensted som ny uddannelsesstation inden for automations-teknologuddannelsen. Regeringen har nemlig lagt op til 10 nye uddannelsesstationer med 500-1000 nye studiepladser.
Artiklen fortsætter under billedet Anders Graae Rasmussen, Rektor ved Erhvervsakademi Dania, bliver interviewet direkte i DRP4 østjylland
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/erhvervsakademi-dania-faar-ny-uddannelses-station-i-hedensted/

10 byer får nu uddannelsesstationer, hvor man kan tage dele af sin uddannelse. Det meddeler minister for offentlig innovation, Sophie Løhde.  Det betyder, at Erhvervsakademi Dania fremover får en lokalafdeling i Hedensted inden for uddannelsen automationsteknologi.

Rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania kan se mange fordele med uddannelses-stationerne.

- Vi er tilfreds med udmeldingen, fordi det betyder, at vi får opfyldt et længere ventet ønske om at etablere automationsteknolog-uddannelsen nede i området omkring Horsens og Hedensted, hvor vi har været i tæt dialog med erhvervslivet. Den her uddannelse er oplagt for os, da vi har kompetencerne til at brede den ud, siger Anders Graae Rasmussen.




Artiklen fortsætter under billedet Rektor og journalisten Dagmar efter et interview direkte i radioen Anders Graae Rasmussen, rektor, med DR journalisten Dagmar Østergaard

Automationsteknologer er stærkt eftertragtede

Uddannelses-stationer er små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser i områder, hvor der er en efterspørgsel efter arbejdskraft inden for forskellige konkrete områder, og i Hedensted og Hedensted området er automationsteknologer stærkt eftertragtede.

På de kommende uddannelsesstationer kan de studerende tage dele af deres uddannelse. Det betyder, at de studerende på adressen i Hedensted, der fremover skal uddanne sig til automationsteknologer, skal pendle et enkelt semester til Randers, hvor hoveduddannelsen har til huse.

De studerende i Randers derimod behøver ikke at pendle, da de naturligvis kan tage hele uddannelsen i Randers.

Vi i Erhvervsakademi Dania kan garantere, at vores faglighed er høj begge steder, så de unge kan trygt vælge vores uddannelser til

Anders Graae Rasmussen, rektor, Erhvervsakademi Dania

Rektor: Vi garanterer høj faglighed begge steder

Pendlingen kan godt skabe lidt panderynker hos Anders Graae Rasmussen.

- De unge er ikke er helt så mobile, når de skal vælge uddannelser. Det ved vi, og det kan godt blive en udfordring. Så her så vi faktisk helst, at man kan tilbyde hele uddannelsen begge steder, lyder det fra rektor Anders Graae Rasmussen.

Rektoren understreger, at man sørger for, at det gode, faglige miljø, som Erhvervsakademi Dania er kendt for, fortsætter begge steder.

- Vi i Erhvervsakademi Dania kan garantere, at vores faglighed er høj begge steder, så de unge kan trygt vælge vores uddannelser til, lyder det fra rektoren.

Regeringen regner med, at der bliver oprettet mellem 500-1000 studiepladser på de 10 uddannelsesstationer.

Hjalp denne side dig?