Del siden
 
       

Fremgang i ansøgertallet hos Erhvervsakademi Dania

Ved kvote-2 fristens udløb onsdag kl. 12 havde 704 personer søgt ind på en af Erhvervsakademi Danias videregående uddannelser. Det er 25 procent flere end sidste år, og især optiker-studiet vinder frem
Artiklen fortsætter under billedet Jeppe Stegger fra Randers står foran Louis Nielsen, hvor han arbejder. Han har søgt ind som optiker på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/fremgang-i-ansoegertallet-hos-erhvervsakademi-dania/

”Jeg kan stadig huske, da jeg fik briller som 13-årig, og jeg kunne se blade på træerne i stedet for grønne klatter. Den følelse vil jeg gerne give andre,” forklarer randrusianske Jeppe Stegger, der har søgt ind på optiker-studiet på Erhvervsakademi Dania.

Det er han ikke den eneste, der har gjort.

I dag er der nemlig ansøgningsfrist på de videregående uddannelser med andet end karaktergennemsnittet, også kaldet kvote 2. På Erhvervsakademi Dania med campusser i Grenaa, Randers, Viborg, Skive, Hobro, Horsens og Silkeborg ser årets ansøgningstal positive ud med 35 procent flere førsteprioritetsansøgere end samme tid sidste år.

Især studiet til optiker har fået 35 procent flere ansøgere. Den fremgang er tiltrængt for faget, hvor Optikerforeningen i sidste måned var ude og kalde antallet af nyuddannede optikere foruroligende lavt.

”Vi er meget tilfredse med, at vi i et år, hvor ungdomsårgangene er knap så store, formår at tiltrække flere ansøgere til vores uddannelser. Det hjælper os med at opnå vores mål om at sikre veluddannet arbejdskraft til virksomhederne ude i det regionale Danmark. Og det er en vigtig samfundsopgave,” forklarer rektor Anders Graae Rasmussen.

Mangel på optikere
Arbejdsløsheden for optikere på landsplan er på 0,8 % ifølge optikernes fagforening, hvilket er ekstremt lavt sammenlignet med andre sundhedsfaglige professioner.

Det har Jeppe Stegger godt hørt om.

I dag arbejder han ved Louis Nielsen i Randers som optikerassistent, hvilket var et bevist valg for at få en fornemmelse af faget og dagligdagen som optiker.

”Jeg har hørt, der er mangel på optikere, og det er jo bare en fordel, så det er nemmere at komme i job bagefter,” smiler Jeppe Stegger og understreger, at han ikke har valgt studiet på grund af beskæftigelsesmulighederne.

Styr på tingene
For Jeppe Stegger opstod ideen om at blive optiker, da han som konstabel ved Forsvaret havde meget tid til at tænke over fremtiden og søgte efter uddannelser med salg og meningsfuldhed.

”Som optikerassistent har jeg fået en fornemmelse af, hvad faget og dagligdagen som optiker går ud på. Jeg har i dag et arbejde, hvor jeg føler, jeg gør en forskel,” forklarer 22-årige Jeppe Stegger, der har gået på Paderup Gymnasium og arbejdet med McDonalds i fire år før tiden i Forsvaret.

Louis Nielsen har også allerede tilbudt ham studiejob og lønnet praktikplads, såfremt han kommer ind på studiet.

”Jeg kan godt lide at have styr på tingene og have en plan. Jeg er meget målrettet, og det er nok en erhvervsskade fra forsvaret, hvor alt er snorlige,” siger han.

I fremtiden håber han en dag at få sin egen butik fx som partner, men i første omgang skal han vente på svar på sin ansøgning om optagelse. Det kommer ud til alle ansøgere 28. juli via e-boks.

Hjalp denne side dig?