Del siden
 
       

Iværksætter bruger studie og netværk som springbræt

Gorm Branderup har med serviceøkonomuddannelsen skabt et liv med events, formidling og forretningsudvikling. Praktikken gav grobund for et netværk, som han i dag bruger i flere af sine virksomheder
Artiklen fortsætter under billedet
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/ivaerksaetter-bruger-studie-og-netvaerk-som-springbraet/

Hvis Gorm Branderup skal tegne sit liv som en timeline, bliver det mest en lang krusedulle. En, hvor alting hænger sammen, selvom det på overfladen er svært at se.

Fra et alarmfirma til “Bløde Værdier”, en podcast om storytelling, og videre til et James Bond-event på Hotel Royal. 

Aarhusianeren er i dag CEO for to meget forskellige virksomheder med fokus på henholdsvis alarmer, events og kommunikation. Og derudover er han uddannet serviceøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Randers.

”Jeg valgte uddannelsen, fordi der var praktik i, og jeg kan godt lide at omsætte teori til praksis. Uddannelsen blev et springbræt til der, jeg står i dag netværksfagligt. Jeg fik et ben indenfor branchen og er meget bevidst om altid at have et netværk, som vil hjælpe mig,” siger 39-årige Gorm Branderup fra Viby J.

Jeg tror grundlæggende på, at alting ordner sig

Gorm Branderup, serviceøkonom og selvstændig

Han fik et ben inden for ved Muskelsvindsfonden via studiets tre måneders praktik: Et sted, som han så som sin fremtidige arbejdsplads og hvor, han ville gøre en forskel.

Her var han med til det sidste år af Åh Abe-børnekoncerterne, Grøn koncert og stod senere med etableringen af Cirkus Summarum.

”Jeg kan pissegodt lide at stå på en græsmark og bygge noget op fra bunden. Jeg havde ansvaret for de frivillige, for råvarestyring og for økonomien i en organisation og kultur, der ikke var bygget op endnu. Det var helt crazy. I dag er der 8-10 ansatte til det,” smiler Gorm Branderup, der har været ved Muskelsvindsfonden i 13 år.

Alarmer og sikring
Cirkus Summarum blev også stedet, hvor han møder Christoffer Ransby, den sikkerhedsekspert, der i dag er hans partner i alarm- og sikringsfirmaet 360eyeworks ApS.

Artiklen fortsætter under billedet Gorm hviler hånd på bord med den anden hånd i siden, mens optageudstyr fylder i forgrunden ”Jeg kaster mig ud i alle de her projekter, fordi de giver god energi. Det skal være sjovt at gå på arbejde,” siger Gorm Branderup, der er uddannet serviceøkonom fra Dania

Gorm Branderup tager nemlig uddannelsen til pressefotograf og får en hulens masse kameraudstyr, der koster en bondegård at forsikre og få alarm til.

Den udfordring hjælper sikkerhedseksperten med, og Gorm kan se et forretningspotentiale for at være de bedste og klogeste i alarm- og sikringsbranchen. Blandt andet laver de i dag en podcast om produkter og tendenser på markedet og besøger fx Moesgård Museum, hvor de snakker sikring af udstillinger.

I dag har 360eyeworks ApS kunder som fx AGF og Ry - Silkeborg Golfklub.

Termiske kameraer har de også, og da en mand igen falder i Aarhus havn, inviterer de Aarhus kommune, Østjyllands brandvæsen og hele den lokale presse forbi sejlsportscenteret for at vise, hvordan man kan lave intelligente termiske løsninger, så personer i vandet hurtigere kan detekteres og findes. Selv også det projekt lykkes trods alle odds.

 

”Jeg tror grundlæggende på, at alting ordner sig. Og det er mærkeligt og sindssygt, for det lykkedes altid, det jeg laver. Nogle gange skal man lige dreje den lidt, men det lykkedes altid,” smiler han.

Skæg og Ballade
Via Muskelsvindfonden møder han også Jakob Egerup Edut, og de to klikker. Så da Jakob har mulighed for at prøve noget nyt, starter de to en kommunikations-biks sammen, der navnemæssigt er kraftigt inspireret af deres fuldskæg.

 

Artiklen fortsætter under billedet To brune lænestole med et rundt sofabord mellem sig, en høj lampe og et maleri af Mona Lisa i baggrunden Lydstudiet er indrettet som mormors dagligstue, og udstyret er det, som Gorm Branderup bruger til egne podcasts, men også lejer ud til fx Radio Loud og Kristelig Dagblad

”Vi hedder Skæg og ballade. Vi kunne også bare hedde Aarhus kommunikationsbureau nr. 224 i rækken, men altså…,” smiler Gorm.

I dag laver de bl.a. reklamefilm for Aarhus Teater, Filmbyen, Randers Teater og andre store spillere samt satireprogrammet Remouladeraketten for Radio 4.

De har bygget deres eget podcaststudie i Åbyhøj. Det lejer de også ud til andre, der skal optage podcasts, indtale lydbog eller lave radio.

”Jeg løber meget hurtigt lige nu, men jeg kaster mig jo ud i alle de her projekter, fordi det har et forretningspotentiale, og det giver god energi. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og det er det,” smiler Gorm Branderup.

Gorms råd til dig, der også vil være selvstændig

 • Spring ud i det og tro på det
 • Alting ordner sig
 • Kig og se muligheder
 • Ræk hånden ud til netværket
 • Vær åben og imødekommende
 • Smil til andre
 • Tro på, det skal nok gå

Studiet til serviceøkonom

 • Toårig videregående uddannelse i Randers
 • Har 3 specialeretninger: Events, Restaurant/Hotel Management eller Turisme/Oplevelser
 • Fagene er fx oplevelsesdesign, forretningsudvikling, samarbejdsrelationer og rekruttering
 • På 3. semester er du 3 måneder i praktik
 • Praksisorienteret undervisning og projekter
 • Mulighed for at læse videre til bachelor på kun 1,5 år
 • Findes også som onlinestudie med fokus på Travel Guide Management
 • Næste studiestart er til september

Hjalp denne side dig?