Del siden
 
       

Jacob reddede kundes syn

Jacob er vild med at læse til optometrist. Der er ikke to dage, som er ens. Det har den 24-årige Dania-studerende allerede mærket på egen krop, da han under et rutinetjek reddede en kundens syn.
Artiklen fortsætter under billedet Jacob, der er studerende, tjekker en patients øjne
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/jacob-reddede-kundes-syn/

Jacob Mattar Olsson er studerende på optometristuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Randers. Han har et studiejob hos optikerkæden Louis Nielsen, hvor han også har været i praktik. Gennem sit arbejde har han været med til at gøre så stor en forskel, at han vandt optikerkædens prestigefyldte pris ”Customer First Award”.

Han reddede en kundes syn med en synstest.

Artiklen fortsætter under billedet Jacob i butikken ved siden af polaroid solbrillerne Jacob er vild med sit fag og holde af at betjene kunder i studiejobbet hos optikerkæden Louise Nielsen Optik i Randers

Hun skulle bare have et par læsebriller

”Jeg havde for nyligt en kvinde, som blot skulle ind og have et par læsebriller. Men jeg opdagede, at der var noget, der ikke var helt godt med hendes øjne. Jeg tog derfor et billede af hendes nethinde og kunne måle et højt tryk, der indikerede, at der var noget i vejen”, forklarer Jacob.

Han kontaktede øjenlægen med det samme, og kunden blev lynindkaldt til et tjek. Det viste sig, at hun var ved at udvikle grøn stær. Det ville have betydet, at hendes syn ville forsvinde i løbet af 10 år.

Jacob reddede kvindes syn

Men fordi Jacob havde reageret hurtigt, kan sygdommen nu holdes i ave med øjendråber.

Han fortæller:

” Det var en ansvarsfuld beslutning at sende hende videre til øjenlægen. På den ene side vil man ikke bekymre kunden, og på den anden side skal man være sikker i sin viden, for man vil heller ikke spilde øjenlægens tid. Men jeg var sikker”.

Artiklen fortsætter under billedet Jacob laver synstest på patient Det var ved et rent rutinetjek, at Jacob fandt ud af, at der var noget galt med en kundes øjne. Her ses Jacob med sin kollega.

Derfor optometrist: Faget rummer mennesker og videnskab

Den 24-årige studerende læste oprindelig nanoscience på Aarhus Universitet. Men uddannelsen manglede det menneskelige aspekt, og så faldt han over optikeruddannelsen. Udover fremragende jobmuligheder, indeholdt faget også alt det, som Jacob interesserer sig for: Sundhedsvidenskab og mennesker.

”Jeg kan godt lide at være en del af et fag, hvor der er en mening med det, vi gør. Det er ikke bare at sælge et par briller eller et par kontaktlinser. Synet er noget af det allervigtigste for mennesker. Vi er en slags ”miniøjenlæger”, hvor øjets sundhed er vigtigst af alt”, fortæller Jacob.

Jeg kan godt lide at være en del af et fag, hvor der er en mening med det, vi gør. Det er ikke bare at sælge et par briller eller et par kontaktlinser. Synet er noget af det allervigtigste for mennesker.

Jacob Mattar Olsson, optometriststuderende, Erhvervsakademi Dania

Jacob kan kalde sig optometrist i 2019.

Hjalp denne side dig?