Del siden
 
       

John er klar til kamp mod volumensyge og signalpolitik

Vi har mødt formanden for Erhvervsakademi Danias nye bestyrelse til en snak om fremtiden for uddannelsesinstitutionen
Artiklen fortsætter under billedet Bestyrelsesformand - John H. Jeppesen
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/john-er-klar-til-kamp-mod-volumensyge-og-signalpolitik/

Det er en formand med meget på sinde, som vi møder i det runde mødelokale i tårnet af SCS-huset for enden af Randers Bro. John Jeppesen, der til daglig er advokat og partner i LOU advokatfirma, er genvalgt i spidsen for Danias nye bestyrelse, der tæller i alt 11 medlemmer. Et hverv han har påtaget sig med glæde og stolthed – men også med kampgejst. For det er ikke slået fast med syvtommersøm, at Erhvervsakademi Dania får lov at bestå, som vi kender det. Nogle politiske vinde vil gerne centralisere og fusionere dele af uddannelsessektoren.  

”Dania skal ikke partout være større. Der hersker en volumensyge alle vegne. Der skal være vækst i forhold til størrelse alle vegne. Det er jeg imod. Vækst kun som volumen er ikke noget, jeg tilstræber,” slår advokaten fast.

 

Dania har den perfekte størrelse

John Jeppesen har været formand for Danias bestyrelse i 7 år, og inden da var han menigt bestyrelsesmedlem. Og i løbet af den tidsperiode, hvor institutionen har været gennem ikke så få strukturelle ændringer, så har Dania absolut den bedste størrelse og organisering nu.

Dania skal ikke partout være større. Der hersker en volumensyge alle vegne. Der skal være vækst i forhold til størrelse alle vegne. Det er jeg imod. Vækst kun som volumen er ikke noget, jeg tilstræber

John Jeppesen, bestyrelsesformand Dania

”Det seneste bevis, for at vi har en god og kvalitativ stærk organisation, er den positive institutionsakkreditering, som vi lige har fået. Det er der andre meget mere prominente uddannelsesinstitutioner, som ikke har formået,” fortæller formanden stolt.

Derfor piner det bestyrelsesformanden, at nogle politiske vinde taler om at lægge erhvervsakademisektoren sammen med professionshøjskolerne og maskinmesterskolerne, sådan som Socialdemokratiets Dialogforum foreslår.

 

Artiklen fortsætter under billedet Danias bestyrelse foran hovedindgangen i Randers Danias nytiltrådte bestyrelse, der sidder frem til 2022

”Jeg kan ikke forstå fordelen ved at fusionere på nuværende tidspunkt. Jeg har stadig til gode at se det gode overbevisende argument, som fastslår, at det er en fordel. Og at det fx skulle give flere uddannelser i landdistrikterne, sådan som Dialogforum fastslår, at det vil. Jeg har til gengæld set masser af bevis på det modsatte,” siger John Jeppesen en anelse provokeret.

 

127 kilometer fra vest til øst

Erhvervsakademi Dania er noget nær danmarksmestre i at sikre regionale uddannelsesmuligheder. Erhvervsakademiet dækker med sine 8 campusser et geografisk bredt område, hvor der er 127 kilometer mellem de to, der ligger længst fra hinanden. Og med akkrediteringsinstitutionens blåstempling for nylig har John Jeppesen svært ved at se, at Dania ikke har en eksistensberettigelse som selvstændig uddannelsesinstitution.

”Jeg går ind for vækst i kvalitet, og derfor stiller både jeg, den øvrige bestyrelse og ledelsen i Dania store krav til vores undervisere og studerende. Vi har et konstant krav om, at alle skal blive bedre inden for hvert sit felt. Større volumen og en konturløs organisation, hvor underviserne ikke har plads til at sætte sit aftryk, gavner ikke kvaliteten, for så forsvinder gejsten,” forklarer John Jeppesen.

 

Samtidig er Dania en af de uddannelsesinstitutioner, som bruger færrest kroner på administration ift. antallet af studerende. Faktisk ligger Dania betydeligt lavt. Og det til trods for tidens tendens hvor signalpolitik betyder, at der konstant bliver ansat flere og flere administrative medarbejdere i nyopfundne stillinger til at dokumentere alt fra a-å.

Det seneste bevis, for at vi har en god og kvalitativ stærk organisation, er den positive institutionsakkreditering, som vi lige har fået. Det er der andre meget mere prominente uddannelsesinstitutioner, som ikke har formået

John Jeppesen, bestyrelsesformand Dania

Så fra John Jeppesens stol er det svært at få øje på, hvorfor stor og større er bedre. Derfor kommer hans arbejde sammen med den øvrige bestyrelse i Dania blandt andet til at dreje sig om, at vise den til en hver tid siddende uddannelses- og forskningsminister, at Dania har den helt perfekte størrelse.

”Vi er her ikke for at blive større. Vi fungerer perfekt i det set-up, vi har,” slutter han.

Hjalp denne side dig?