Del siden
 
       

Jutlander Bank går nye veje for at komme i kontakt med de unge

Bankforretning er kedeligt for mange unge. Det har Jutlander Bank erfaret. Derfor har de ansat seks studerende fra Erhvervsakademi Dania, som hjælper banken med at nå de unge. Det er en stor succes.
Artiklen fortsætter under billedet
2018-10-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/jutlander-bank-gaar-nye-veje-for-at-komme-i-kontakt-med-de-unge/

Jutlander Bank har oprettet et korps af studerende fra Erhvervsakademi Dania, som skal være bankens indgang til de unge. Banken har oplevet, at de unge er langt mere positivt stemte over at tale med andre unge.

Målet er at blive Danmarks mest personlige bank

Da banken har et mål om at blive Danmarks mest personlige bank, oprettede man derfor Connect Ung-teamet, hvor de seks studerende blandt andet kontakter unge kunder på telefonen for at finde ud af, hvad deres behov er. Medlemmerne i teamet studerer alle til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro.

"Vi synes, at det giver en ekstra værdi at have studerende, som taler de unges sprog. Da vi har ambitioner om at være Danmarks mest personlige bank og tilgængelige bank, er vores måde at kommunikere på altafgørende. Det er både i forhold til at fastholde de unge som kunder samtidigt med, at vi ønsker at få nye, siger afdelingsleder Lasse Hovgaard Kragh, som er ansvarlig for Connect Ung.

Målbar effekt med Dania-teamet

De studerende deltager derfor i events i de 25 filialer, og her kan banken mærke en målbar forbedring. Der kommer ganske enkelt flere unge interesserede, når Connect Ung-teamet er med.

Den primære målgruppe er dog de 13.000 kunder i aldersgruppen 18-28 år. Banken ønsker at fastholde dem som kunder. Mange i den alder tænker ikke over, at de en dag får brug for banken for eksempel ved deres første flytning eller ved S.U. Derfor er Connect Ung en vigtig satsning, fortæller Lasse Hovgaard Kragh.

Artiklen fortsætter under billedet Mie Dyg Christensen (tv) og Louise Plougmann Rasmussen (th) er glade for at vejlede de unge hos Jutlander Bank
 
Mie Dyg Christensen (tv) og Louise Plougmann Rasmussen (th) er glade for at vejlede de unge hos Jutlander Bank

Taler de unges sprog

Louise Plougmann Rasmussen og Mie Dyg Christensen er to af de seks studerende, der hjælper andre unge. Den 26-årige finansøkonom-studerende, Louise Plougmann Rasmussen, vejleder blandt andet om S.U, boligstøtte og forskudsopgørelser. Hun er begejstret for sit studiejob og føler, hun gør en forskel.

”Jeg oplever, at vores unge kunder er mere trygge med os. Vi taler i et mere frimodigt sprog, og vi har måske selv stået med S.U-problemer eller mangler vejledning om, hvordan børneopsparingen kan bruges fornuftigt. På Erhvervsakademi Dania har jeg lært meget om salg og kundekontakt, og det synes jeg, at jeg bringer i spil i banken, siger Louise Plougmann Rasmussen.

De studerende arbejder typisk otte timer om ugen og opfatter jobbet som et lærerigt studiejob, fordi de selv bringer teorier fra skolen i spil. Mie Dyg Christensen forklarer, at studiejobbet er ikke bare et studiejob, men et job, hvor de bruger den viden, de har med sig fra skolebænken. Den gavner andre unge.

”Hvad er kapitalindkomst? Hvis man spurgte de unge, er det ikke sikkert, at alle kan svare på det. Jeg kan oversætte begreberne, så det giver mening for dem, siger 23-årige Mie Dyg Christensen.

Jeg oplever, at vores unge kunder er mere trygge med os. Vi taler i et mere frimodigt sprog, og vi har måske selv stået med S.U-problemer eller mangler vejledning om, hvordan børneopsparingen kan bruges fornuftigt.

Louise Plougmann Rasmussen, finansøkonomstuderende, Erhvervsakademi Dania

Artiklen fortsætter under billedet Jutlander Bank fortsætter med Dania-studerende grundet den store succes
 
Jutlander Bank fortsætter med Dania-studerende grundet den store succes

Studiejob-succes fortsætter

Ordningen har vist sig at være så stor en succes i afdelingens første leveår, at banken netop har besluttet sig for at fortsætte med Dania-studerende. Derfor bliver der til september rekrutteret en nye række studerende fra Erhvervsakademi Dania.

”Unge-segmentet var før i tiden svært for os at få fat i, fordi de ikke har kunnet se værdien i at have en relation til banken. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vores dygtige studerende er med til at få de unge til at se, at banken giver rigtig mange muligheder, lyder det fra afdelingslederen i Jutlander Bank.

Hjalp denne side dig?